Η απάντηση στο χαστούκι

Μήνυση κατά δύο αστυνομικών κατέθεσε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου “Σωτηρία” καταγγέλλοντας τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας σε γυναίκα ασθενή που συνόδευαν επειδή η τελευταία τόλμησε «να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο». Και φυσικά η είδηση πέρασε στα ψιλά, καθώς στην επικαιρότητα κυριαρχούσαν οι πανηγυρισμοί της αστυνομίας και του πολιτικού της προϊστάμενου επειδή κατάφεραν επιτέλους να συλλάβουν τον φυγόποινο υπαρχηγό της ναζιστικής συμμορίας που είχαν χάσει μέσα από τα χέρια τους πριν περίπου οκτώ μήνες.

Όπως περιγράφει λοιπόν η νοσηλεύτρια, που εργάζεται στο Τμήμα Επειγόντων, κατά τη διάρκεια εφημερίας της Ψυχιατρικής Κλινικής, “ασθενής συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς, μπροστά στα μάτια μου, στη βάρδιά μου, δέχτηκε επίθεση και λεκτική, και σωματική από τον έναν από αυτούς”. Σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, “η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο” κι αυτό που είδε η νοσηλεύτρια να κάνει ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που τη συνόδευαν ήταν ότι «τη βούτηξε απ’ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια και σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της”.  Όταν δε η νοσηλεύτρια διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτή τη βάρβαρη συμπεριφορά, οι δύο αστυνομικοί της συνέστησαν να κοιτάζει τη δουλειά της. Και τότε πήραν την απάντηση που τους άξιζε:

“Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετώ ασθενείς. Και οι ψυχιατρικοί ασθενείς δεν είναι ασθενείς δεύτερης κατηγορίας. Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας και όχι προπηλακισμού. Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να κλείσει τα μάτια και να κάνω πως δεν είδα. Οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναίσθηση, γιατί δεν είναι σάκοι του μποξ. Είναι ματωμένες ψυχές και οφείλουμε να τους προστατεύουμε”.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend