Η Μιχαηλίδου πήρε πίσω τη δήλωσή της περί απολύσεων σε δομές όσων εργαζόμενων δεν εμβολιαστούν

Αναστάτωση προκάλεσαν οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου στον Σκάι, όταν η υφυπουργός υποστήριξε πως, μετά την αναστολή, θα ακολουθεί απόλυση των εργαζομένων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων που δεν θα εμβολιάζονται.

Με ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έσπευσε να ανασκευάσει τις πρωινές της δηλώσεις περί απόλυσης εργαζομένων δομών που δεν θα εμβολιάζονται ακόμη και μετά την αναστολή.

Η δήλωση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση».

Ωστόσο η υφυπουργός, όταν πραγματοποιούσε τις πρωινές της δηλώσεις, ουσιαστικά απλά έπαιρνε τη σκυτάλη από τους «πρωτοκλασσάτους» της κυβέρνησης, όταν εκείνοι, μεταξύ άλλων Πελώνη, Γεωργιάδης, Κικίλιας, έχουν ουσιαστικά κάνει ανοικτά λόγο για κυρώσεις για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε τελευταίο σχόλιό της μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε μέχρι και για «άδεια άνευ αποδοχών» σε όσους δεν εμβολιαστούν.

 

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Left.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend