Στην παράσταση, η εικόνα της ευτυχισμένης και «υγιούς οικογένειας», που συγκεντρώνεται γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθε μήνα, θα δώσει γρήγορα τη θέση της σε ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης που τροφοδοτείται από το έρεβος του θεσμού της οικογένειας και των κοινωνικών στερεότυπων. Απογοήτευση, ζήλια, κρίση ταυτότητας και καταφυγή στο αλκοόλ, τα ηρεμιστικά χάπια και τα ναρκωτικά.

Η Μπέτυ Αρβανίτη υποδύεται την μητέρα της οικογένειας, Μαργκαρέτα, και μάς μιλά για τις δυσκολίες αυτού του ρόλου: «Ο ρόλος ο δικός μου είναι εξαιρετικά σύνθετος, γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες, αλλά παρ’ όλο που προσπαθεί πάρα πολύ, δε γίνεται […]. Τελικά, βέβαια, φτάνει σε ένα ξέσπασμα όπου αποκαλύπτονται πάρα πολλά πράγματα, και για την ίδια, και για τις καταπιέσεις της, και για την αποδοχή αυτής της καθημερινότητας που έπρεπε να διαχειρίζεται. […] Όλοι οι ρόλοι αυτού του έργου είναι πάρα πολύ σύνθετοι και αποκαλύπτουν και κρύβουν μυστικά, συνεχώς.»

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης
Κοστούμια: Λουκία
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά)
Μπέτυ Αρβανίτη
Άννα Καλαϊτζίδου
Μαρία Καλλιμάνη
Άλκης Παναγιωτίδης


Info

Τοποθεσία: Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη

Ημέρες και ώρες: Από 15/10/2021: Τετάρτη 20:00 | Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00 | Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 15€, φοιτητικό 13€ | Σάββατο 18€, φοιτητικό 15€ | Κυριακή 16€, φοιτητικό 13€

Πληροφορίες: theatrokefallinias.gr


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης