Η Υάλινη Κιβωτός: Μία έκθεση με υαλουργήματα του 20ού αιώνα στη Βενετία

Έκθεση της εξαιρετικής συλλογής υαλουργημάτων του επίτιμου διευθυντή και προέδρου του Λούβρου Pierre Rosenberg φιλοξενεί το Le Stanze Del Vetro στη Βενετία.

Επιδεικνύοντας πάνω από 750 υαλουργήματα, οι επιμελήτριες Giordana Naccari και Cristina Beltrami συγκέντρωσαν τα ζώα από γυαλί που συνέλεγε ο Pierre Rosenberg στη διάρκεια των επί τριάντα χρόνια επισκέψεών του στη Βενετία: από ελέφαντες μέχρι ιπποπόταμους, γάτες, καμηλοπαρδάλεις, ψάρια, αλεπούδες και έντομα.

«Τον 20ό αιώνα, το Μουράνο παρήγαγε ένα αχανές ρεπερτόριο ζώων από γυαλί, το οποίο από τη μια είναι γοητευτικό λόγω των άπειρων δημιουργικών ερμηνειών του θέματος και από την άλλη είναι μαρτυρία μιας τεχνικής αιώνων και στην οποία αυτή η έκθεση επιτρέπει μια πολύ προσωπική και πρωτότυπη εμβάθυνση» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. «Τα ζώα από γυαλί είναι διαφορετικά από συλλογές ζώων με άλλα μέσα, για δύο κυρίως λόγους: ποτέ δεν έχουν άγρια πόζα, κάτι το οποίο είναι τυπικό των πιο παραδοσιακών γλυπτικών αναπαραστάσεων ζώων και, πάνω απ’ όλα, ποτέ δεν τα οραματίστηκαν οι δημιουργοί τους ως παιχνίδια».

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης και γλυπτά από ζώντες καλλιτέχνες όπως οι Cristiano Bianchin, Marcantonio Brandolini D’Adda, Franck Ehrler, Massimo Nordio, Isabelle Poilprez, Maria Grazia Rosin και Giorgio Vigna.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Culture Now