Η Xiaomi ξεπέρασε την Apple και είναι πλέον δεύτερη στους κατασκευαστές

Πλησιάζει και τη Samsung

Η πτώση της Huawei ωφέλησε όλους τους υπόλοιπους Κινέζους κατασκευαστές smartphone, με το μεγαλύτερο κέρδος να το αποκομίζει από ότι φαίνεται η Xiaomi. Σύμφωνα με την Canalys λοιπόν, στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 η Xiaomi ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής σε πωλήσεις συσκευών.

Συγκεκριμένα, με 17% μερίδιο αγοράς η Xiaomi ξεπέρασε το 14% της Apple, ενώ πλησιάζει πολύ κοντά στο 19% της Samsung. Με όρους ανάπτυξης, τα ποσοστά της Xiaomi είναι εντυπωσιακά αφού παρουσιάζει 83% αύξηση. Στη Λατινική Αμερική η ανάπτυξη έφτασε το 300%, στην Αφρική το 150% και στη δυτική Ευρώπη το 50%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μέσες τιμές πώλησης ανά τηλέφωνο είναι 40% φθηνότερες από της Samsung και 75% φθηνότερες από την Apple. Αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί ανάπτυξης, δε θα αργήσουμε να δούμε την Xiaomi να κατακτά ακόμα και την πρώτη θέση στους κατασκευαστές.

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend