Θέατρο σκιών και πάλι η Βουλή: Άδεια τα κυβερνητικά έδρανα στη συζήτηση για το πόρισμα της Προανακριτικής (Photos)

 

Μπορεί το πόρισμα της ΝΔ για την Προανακριτική Επιτροπή να συντάχθηκε με γνώμονα την ικανοποίηση του ταραγμένου θυμικού του πρωθυπουργικού ζεύγους, όμως, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει να απέχει από κορυφαίες διαδικασίες που αφορούν τον ποινικό έλεγχο πολιτικών της αντιπάλων με την πρόφαση της δήθεν απροθυμίας εμπλοκής σε ζητήματα που αφορούν αμιγώς το Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για την πέμπτη φορά που τα κυβερνητικά έδρανα παραμένουν άδεια. Το ίδιο είχε συμβεί στις διαδικασίες για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής ενάντια στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης και τη συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της πλειοψηφίας.

Την τακτική της βολικής αποχής εν είδει προσχηματικής θεώρησης της έννοιας της διάκρισης των εξουσιών επιλέγει και σήμερα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός των ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες. Παρόλα αυτά, όσο διάστημα η Προανακριτική Επιτροπή κατά του Νίκου Παππά βρισκόταν σε εξέλιξη, κυβερνητικά στελέχη τοποθετούνταν και εξακόντιζαν κατηγορίες εναντίον του πρώην αν. υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής από τα τηλεπαράθυρα.

Αυτό που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την υποκριτική στάση της κυβέρνησης είναι το περιεχόμενο του πορίσματος της πλειοψηφίας. Σαν αυλοκόλακες που πασχίζουν να αποκαταστήσουν τη δυσθυμία του θρόνου, οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν στην Επιτροπή εξυπηρέτησαν τις ρεβανσιστικές ορέξεις του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη, κάνοντας παράλληλα ρελάνς για το φιάσκο με την απάλειψη της κατηγορίας της δωροληψίας. 

Αφιέρωσαν ολόκληρες παραγράφους για την σύζυγο του πρωθυπουργού, αποκαλώντας «χυδαία στοχοποίηση» ακόμα και την αποκάλυψη του Documento για την offshore της συζύγου του πρωθυπουργού στα Κέιμαν που επισφραγίστηκε με τη δημοσίευση των Paradise Papers από την Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ). Τα μέλη της πλειοψηφίας εκτός από τα Paradise Papers, παρέλειψαν εσκεμμένα ότι όσα έχει φέρει στην επιφάνεια το Documento για το παραδείσιο επιχειρείν, τα διάτρητα πόθεν έσχες και το σπίτι του Βολτέρου έχουν κριθεί αληθή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το 2018.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Documento

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend