Θεσσαλονίκη / Ένα βήμα πριν από το μίνι lockdown

Στο «κόκκινο» οδεύει για άλλη μια φορά η περιοχή – Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα, αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν οι ειδικοί την εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, που έχει αρχίσει να πιέζεται επιδημιολογικά. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η περιοχή αναμένεται να μπει για άλλη μια φορά στο «κόκκινο» και το ενδεχόμενο ενός μίνι lockdown είναι πλέον πολύ πιθανό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, καθημερινή είναι η αύξηση και στις νοσηλείες στην περιοχή.

Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 248 ασθενείς (81,5% δεν έχουν εμβολιαστεί), σε απλές κλίνες με μάσκα αυξημένης ροής οξυγόνου 22 ασθενείς (όλοι ανεμβολίαστοι), ενώ σε ΜΕΘ 53 ασθενείς, από τους οποίους το 96,2% δεν έχει εμβολιαστεί.

Θεσσαλονίκη 4η ΥΠΕ
Θεσσαλονίκη 4η ΥΠΕ

Η επιβάρυνση του συστήματος υγείας φαίνεται ξεκάθαρα στα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας.

Θεσσαλονίκη 4η ΥΠΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την πρώτη δια ζώσης μετά από 16 μήνες. «Καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» είπε με νόημα.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )