Θεσσαλονίκη / Ένα βήμα πριν από το μίνι lockdown

Στο «κόκκινο» οδεύει για άλλη μια φορά η περιοχή – Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα, αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν οι ειδικοί την εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, που έχει αρχίσει να πιέζεται επιδημιολογικά. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η περιοχή αναμένεται να μπει για άλλη μια φορά στο «κόκκινο» και το ενδεχόμενο ενός μίνι lockdown είναι πλέον πολύ πιθανό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, καθημερινή είναι η αύξηση και στις νοσηλείες στην περιοχή.

Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 248 ασθενείς (81,5% δεν έχουν εμβολιαστεί), σε απλές κλίνες με μάσκα αυξημένης ροής οξυγόνου 22 ασθενείς (όλοι ανεμβολίαστοι), ενώ σε ΜΕΘ 53 ασθενείς, από τους οποίους το 96,2% δεν έχει εμβολιαστεί.

Θεσσαλονίκη 4η ΥΠΕ
Θεσσαλονίκη 4η ΥΠΕ

Η επιβάρυνση του συστήματος υγείας φαίνεται ξεκάθαρα στα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας.

Θεσσαλονίκη 4η ΥΠΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την πρώτη δια ζώσης μετά από 16 μήνες. «Καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» είπε με νόημα.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend