Θεσσαλονίκη / Επίθεση ακροδεξιών τώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Νέα προκλητική επίθεση από ακροδεξιούς στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση που ήταν σε εξέλιξη από φοιτητικούς συλλόγους, την ΚΝΕ και την ΚΕΕΡΦΑ, μετά τα χθεσινά επεισόδια κατά φοιτητών, που έγιναν με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε μέσα από τα σχολεία και άρχισε να πετά αντικείμενα, φωτοβολίδες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά της συγκέντρωσης των φοιτητών.

Τα ΜΑΤ, που ήταν εκεί προκειμένου να μην υπάρξει επαφή των δύο ομάδων, στην αρχή έμειναν απαθή απέναντι στην επίθεση που δέχονταν οι αντιφασίστες. Μάλιστα υπάρχει βίντεο που δείχνει άτομα να μπαίνουν στο σχολικό συγκρότημα σκαρφαλώνοντας από τα κάγκελα μπροστά στους αστυνομικούς.

 

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και από το γεγονός ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν χημικά προς τους φοιτητές για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το αν οι φασίστες ήταν μαθητές ή όχι, καθώς ορμητήριο της βίαιης επίθεσης ήταν το σχολικό συγκρότημα, όπως φαίνεται στα βίντεο.

Οι πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα ανέφεραν ότι η ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στα σχολεία μαζί με τους μαθητές, ενώ στη συνέχεια γινόταν λόγος για δύο διαφορετικές ομάδες κουκουλοφόρων – μία μέσα και μία έξω από τα ΕΠΑΛ – που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της συγκέντρωσης.


 

Νωρίτερα, κατά την προσέλευση των μαθητών το κλίμα ήταν τεταμένο με ακροδεξιούς να φωνάζουν χρυσαυγίτικα συνθήματα, όπως «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει» και «Σαπούνι και νερό σε κάθε αναρχικό».

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend