Ιταλία / Οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς κερδίζουν τους μεγάλους δήμους

Μιλάνο, Νάπολη και Μπολόνια φαίνεται πως κερδίζουν οι κεντροαριστεροί υποψήφιοι από τον πρώτο γύρο

Οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς φαίνεται να κερδίζουν τις περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις στις Ιταλικές δημοτικές εκλογές σύμφωνα με τα exit polls της Δευτέρας, με την νυν δήμαρχο της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι του Κινήματος 5 Αστέρων να φαίνεται να χάνει τον δήμο.

Στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας,  Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη και Τορίνο και σε περισσότερα από 1.000 μικρότερες πόλεις διεξήχθησαν δημοτικές εκλογές την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ σε δύο εβδομάδες θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις πόλεις όπου οι υποψήφιοι δεν συγκέντρωσαν το 50% των ψηφοφόρων.

Οι κεντροαριστεροί υποψήφιοι φαίνεται να κερδίζουν χωρίς την ανάγκη επαναληπτικού γύρου στην οικονομική πρωτεύουσα Μιλάνο, τη Νάπολη και την Μπολόνια, σύμφωνα με το exit poll της Opinio Italia, μιας δημοσκοπικής κοινοπραξίας, για λογαριασμό του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RAI.

Η κεντροαριστερά αποτελούσε το φαβορί στις περισσότερες από τις πόλεις, αλλά το exit poll δείχνει μεγαλύτερα περιθώρια νίκης από ότι αναμενόταν.

Τα εκλογικά αποτελέσματα αποτελούν πλήγμα για τον Ματέο Σαλβίνι και την Τζόρτζια Μελόνι, τους ηγέτες της δεξιάς Λέγκας και των Αδελφών της Ιταλίας, και την συντηρητική συμμαχία τους σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με αναλυτές, τα Πέντε Αστέρια δεν καταφέρνουν να εκλέξουν κανέναν δικό τους υποψήφιο και περιορίζονται στη στήριξη των υποψήφιων δημάρχων του Κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ωστόσο, η δεξιά συμμαχία, στην οποία συμμετέχει και η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων της σε μικρές πόλεις και χωριά. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με αναλυτές καθίσταται επικίνδυνο για εξαγωγή συμπερασμάτων σε εθνικό εκλογικό επίπεδο.

Ο κεντροαριστερός εν ενεργεία Τζουζέπε Σάλα εκτιμάται ότι θα κερδίσει 54-58% στο Μιλάνο, μπροστά από τον κεντροδεξιό υποψήφιο με 32-36%, γεγονός που του δίνει τον Δήμο χωρίς την διεξαγωγή δεύτερου γύρου στις 17-18 Οκτωβρίου.

Στη Ρώμη, ο Enrico Michetti της Δεξιάς με 27-31% των ψήφων, δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.της Κεντροαριστεράς, πρώην υπουργό Οικονομίας του Δημοκρατικού Κόμματος, που έχει το 26,5-30,5% των ψήφων..

Ο Γκουαλτιέρι θεωρείται φαβορί για να κερδίσει στον δεύτερο γύρο, όπου αναμένεται να πάρει τις περισσότερες ψήφους από τους υποψηφίους που έχασαν στον πρώτο γύρο, οι οποίοι αντιστοιχούσαν στο 16,5-20,5%.

Στη Νάπολη ο κεντροαριστερός Γκαετάνο Μανφρέντι, πρώην υπουργός που υποστηρίζεται από το PD και το 5-Star, θεωρείται ότι θα κερδίσει εύκολα στον πρώτο γύρο, ενώ στο Τορίνο ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς έχει σαφές προβάδισμα, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί να πάει στον δεύτερο γύρο.

Ως παρηγοριά θεωρείται για την δεξιά ότι κερδίζει εύκολα τις περιφερειακές εκλογές στη νότια Καλαβρία.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend