Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα είναι σοβαρά και πως ο δήμος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και η Πυροσβεστική επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που είναι μεγάλες.

Αντίστοιχα προβλήματα σημειώθηκαν και στο ανατολικό Πήλιο με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί κατολισθήσεις σε δρόμους αλλά και σε σπίτι.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου στο magnesianews.gr, ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό προκαλώντας σημαντικές ζημιές, καθώς και σε τρία οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ποσότητα του νερού που έπεσε τις δύο τελευταίες ημέρες είναι τέτοια που έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα ενώ γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να καθαριστούν οι αύλακες, ώστε τα νερά να διοχετεύονται προς τη θάλασσα.

Μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του των νερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα Βλαχοχώραφα είναι κλειστός.

Στη Μαγνησία, το χθεσινό πέρασμα της κακοκαιρίας προκάλεσε ζημιές και προβλήματα στο Κεραμίδι και το Βένετο, στην αγροτική οδοποιία και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρε ο taxydromos.gr, τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν περισσότερο το Βένετο, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και απαιτήθηκαν κοπές δέντρων.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλλικάρης ανέφερε ότι στην περιοχή έβρεχε από την περασμένη Πέμπτη, αλλά το Σάββατο (9/10) οι βροχοπτώσεις είχαν πολύ μεγάλη ένταση. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν πλημμύρες σε σπίτια, ενώ από το απόγευμα τα καιρικά φαινόμενα κόπασαν.

Στις υπόλοιπες Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Ρήγα Φεραίου οι καιρικές συνθήκες ήταν ασθενείς και δεν προέκυψαν προβλήματα.

Δραματική είναι όμως η κατάσταση και σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας με τις εικόνες που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha, από το Καμάρι Μαγνησίας να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.