Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Παρέλυσε το κράτος σε μια αναμενόμενη κακοκαιρία – Χάος στην Αττική

Έκλεισε η Κατεχάκη, κάνουν προσπάθειες να μην κλείσει και η Μεσογείων- Απίστευτο κομφούζιο στους δρόμους – Αναλυτικοί χάρτες

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται στην Αττική με κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας να έχουν παραδοθεί στα χιόνια παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων εδώ και πολλές ημέρες για την ένταση των καιρικών φαινομένων

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Να κλείσουν οι είσοδοι της Αττικής Οδού ζήτησε η Πυροσβεστική

Το κράτος μοιάζει να έχει παραλύσει, με τη λεωφόρο Κατεχάκη να έχει κλείσει ενώ τώρα κάνουν προσπάθειες για να μην κλείσει και η Μεσογείων.

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα

Η κατάσταση είναι απελπιστική με χιλιάδες οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι και να βρίσκονται ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους.

Η Εθνική Οδός παραμένει κλειστή σε αρκετά σημεία (Αυλώνας, Μαλακάσα, Καπανδρίτι) και η ροή οχημάτων είναι σχεδόν μπλοκαρισμένη σε πολλά ακόμη, καθώς απαιτούνται αλυσίδες και εντός του λεκανοπεδίου, όπως στη γέφυρα Καλυφτάκη στο ύψος της Κηφισιάς.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και σε σειρά άλλων κεντρικών αρτηριών, στους πρόποδες της Πεντέλης και της Πάρνηθας, αλλά και εντός του αστικού ιστού, στην Εκάλη, το Κρυονέρι, τους Θρακομακεδόνες, το Μαρούσι, όπως και στην Αττική Οδό στο ύψος των Βρηλισσίων και στην περιφερειακή Υμηττού. Προβλήματα καταγράφονται και στη δυτική Αττική, μεταξύ άλλων στην Μάνδρα όπου νταλίκα «δίπλωσε» διακόπτοντας την ροή κυκλοφορίας στην παλιά Ε.Ο.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το δίκτυο μεταφορών σταθερής τροχιάς (μετρό και ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός), καθώς έχουν διακοπεί τα δρομολόγια μεταξύ του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας και του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Ειρήνη και Κηφισιά, τα δρομολόγια του τραμ μεταξύ των σταθμών Σύνταγμα και Λεωφόρος Βουλιαγμένης. Επίσης όλα  τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια.

Υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ακόμα και η λεωφόρος Κηφισίας. Δείτε πώς απεικονίζεται η κίνηση (ή μάλλον η ακινησία) οχημάτων στις βασικές οδικές αρτηρίες της Αττικής και του βόρειου τμήματός της λίγο πριν τις 13.00:

ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 24012022

Google Maps

ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗ 24012022
Google Maps

Για πολύ έντονες χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας προειδοποιεί με μήνυμα στο 112, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ΜΗΝΥΜΑ 112 ΑΘΗΝΑ

Λίγο μετά τις 12.30 ανακοινώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας στην Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση διακοπής κυκλοφορίας στην E.O. Οινόης – Μαγούλας και στην Ε.Ο. Μεγάρων – Αλεποχωρίου, όπως και στην λεωφ. Παν. Κανελλόπουλου.

Σύμφωνα με την τροχαία το πρωί ήταν κλειστοί οι εξής δρόμοι:

-Η Λεωφόρος Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω.

-Η οδός Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.

-Η λεωφόρος Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.

-Η ανώνυμη οδός (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό.

24-1-2022 10:53 ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

1) ΣΤΗ Λ. ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ. 

2) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΛΟΗΣ ΕΩΣ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ. 

3) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΆΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ.

24-01-2022 10:30 ΛOΓΩ XIONOΠTΩΣHΣ YΠOXPEΩTIKH XPHΣH ANTIOΛIΣΘHTIKΩN AΛYΣIΔΩN:

1) ΣTHN OΔO ΔEPBENOXΩPIΩN AΠO TO YΨOΣ THΣ KANTINAΣ ME THPIA ΠAΠAΓOY ΠPOΣ TON YMHTTO. 

2) ΣTH Λ. ΔIONYΣOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO THN ΠEPIOXH THΣ ANATOΛHΣ (N. MAKPH) ΠPOΣ ΠENTEΛH. 

3) ΣTHN ANΩNYMO OΔO (KAIΣAPIANH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TO YΨOΣ THΣ KAΛOΠOYΛAΣ ΠPOΣ YMHTTO.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr