Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια στην Κρήτη – Προσπαθούν να ζεσταθούν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι

Χιόνια και στην Κρήτη φέρνει το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα, με τσουχτερό κρύο. Προσπαθούν να ζεσταθούν στους οικίσκους οι σεισμόπληκτοι στο χιονισμένο Αρκαλοχώρι.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ εκχιονισμοί πραγματοποιούνται από τις πρωινές ώρες

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη δυτική Κρήτη

Το πρωί έπεσε χιονόνερο ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Κρήτης, ενώ στα ορεινά χιόνισε, χωρίς μέχρι και το μεσημέρι να έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες.

Στα Χανιά και στην περιοχή του Ομαλού η συγκοινωνία διεξάγεται μόνο με οχήματα 4Χ4, ενώ εκχιονισμοί γίνονται από το πρωί από εργολαβικά συνεργεία της Περιφέρειας από τους Λάκκους με κατεύθυνση τον Ομαλό.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια στην Κρήτη - Προσπαθούν να ζεσταθούν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι
 CRETAPOST.GR

Στα Σφακιά έχει χιονίσει στην περιοχή του Ασκύφου ωστόσο ο δρόμος παραμένει ανοικτός καθώς πραγματοποιούνται εκχιονισμοί με μηχάνημα του δήμου.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στα λευκά Ανώγια και Ρέθυμνο

Στα λευκά έχει ντυθεί και η περιοχή των Ανωγείων στο Ρέθυμνο, ενώ χιονίζει σε χωριά του Αμαρίου, στο Αρκάδι καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια στην Κρήτη - Προσπαθούν να ζεσταθούν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι
 CRETAPOST.GR

Ο δρόμος Σπήλι – Γερακάρι έχει κλείσει από το πρωί για προληπτικούς λόγους.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και την Τρίτη, τα σχολεία και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης στο δήμο Ρεθύμνου, και στα Ανώγεια καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Έλος Κισσάμου.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν έως και την Τετάρτη, 26/01/2022, ο δήμος Χανίων προχώρησε στο έκτακτο άνοιγμα δημοτικών δομών, ώστε να καταφύγουν οι άστεγοι της πόλης.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια στην Κρήτη - Προσπαθούν να ζεσταθούν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι
 CRETAPOST.GR

Συγκεκριμένα, εκτάκτως από χθες Σάββατο, έως και την Τετάρτη 26/01/2022, θα παραμείνει ανοικτό το Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων.

Επίσης, το Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στην περιοχή Σπλάντζια, θα παραμείνει ανοιχτό από την Δευτέρα έως και Τετάρτη από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

Λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν δύο αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στα Χανιά, ενώ κλειστές μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου της πόλης.

Χιόνια στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του cretapost από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι όπου έχει αρχίσει να χιονίζει ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια στην Κρήτη - Προσπαθούν να ζεσταθούν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι
 CRETAPOST.GR

Οι σεισμόπληκτοι που ζουν στους οικίσκους προσπαθούν να ζεσταθούν με τα aircondition να έχουν πάρει… φωτιά.

Χιονοπτώσεις και στο Ηράκλειο

Η χιονόπτωση έχει κατέβει σε επίπεδα κάτω των 1000 μέτρων υψόμετρο, ενώ δυσκολίες στις μετακινήσεις εντοπίζονται σε περιοχές όπως οι Γωνιές, ο Κρουσώνας, η Βιάνος και το Οροπέδιο Λασιθίου όπου απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται από τα ξημερώματα στις συγκεκριμένες περιοχές, για να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους «ωστόσο καλό είναι οι πολίτες εκτός από τις αλυσίδες, να περιορίσουν στο απαραίτητο τις μετακινήσεις τους». Ο κ. Συριγωνάκης ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κακοκαιρία που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, κρατάει σε πλήρη εγρήγορση το μηχανισμό της πολιτικής προστασίας, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και από τους πολίτες που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τις νυχτερινές και τις πολύ πρωινές ώρες, λόγω παγετού.

ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr