Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιόνι στα νησιά μέχρι τη θάλασσα – Εικόνες από τις Κυκλάδες

Κατάλευκο είναι το τοπίο σε Σύρο, Τήνο, Νάξο και Μύκονο απ΄ όπου πέρασε η «Ελπίδα» – Το χιόνι έχει καλύψει τα λευκά σπιτάκια αλλά και τις παραλίες.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επισκέφτηκε και τα πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων.

Στη Νάξο το πρώτο χιόνι έπεσε χθες γύρω στις 7 το απόγευμα στην Απείρανθο.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, ένα λευκό πέπλο είχε καλύψει τα πάντα

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωση ζητάει από τους δημότες να είναι προσεκτικοί, ενώ αποφάσισε και την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών σταθμών τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης.

Άνω Σύρος – Εντυπωσιακές εικόνες

Χιονισμένη είναι και η Σύρος, καθώς το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά.

5487711.jpg

5487704.jpg

5487706.jpg

Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.

https://www.instagram.com/p/CZEUOKOg23h/?utm_source=ig_embed

Χιόνι και στη Μύκονο

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει στρώσει για τα καλά το χιόνι και στην Μύκονο.

Από το πρωί χιονίζει στη Μύκονο με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού.

5487791.jpg

5487793.jpg

5487787.jpg

Κατάλευκη και η Τήνος

Η κακοκαιρία Ελπίδα χτύπησε και την Τήνο, με σχεδόν όλο το νησί να ντύνεται στα λευκά.