Καλιφόρνια: Η εξάπλωση της πυρκαγιάς “Ντίξι” επηρεάζει τις μετεωρολογικές συνθήκες

Δασικές εκτάσεις της Καλιφόρνια έχουν καεί από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στη περιοχή, η οποία επεκτείνεται δραματικά, αλλάζοντας το κλίμα της περιοχής.

Μια τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στην Καλιφόρνια τις τελευταίες ημέρες και η οποία έχει ήδη κατακάψει 770.000 στρέμματα βλάστησης, έχει γίνει τόσο μεγάλη που έχει δημιουργήσει δικό της κλίμα, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Περίπου 5.400 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την “πύρινη λαίλαπα” στα δάση της βόρειας Καλιφόρνιας. Η πυρκαγιά ολοένα και μεγαλώνει από τα μέσα Ιουλίου, εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων.

Καλιφόρνια: Η εξάπλωση της πυρκαγιάς
 AP/NOAH BERGER

Η πυρκαγιά “Ντίξι” έχει πάρει τέτοια έκταση που τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί το φαινόμενο του πυροσωρείτη, ένα νέφος το οποίο προκαλεί ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, οι οποίοι με τη σειρά τους ενισχύουν τις φλόγες.

Καλιφόρνια: Η εξάπλωση της πυρκαγιάς
 AP/ NOAH BERGER

“Η αυριανή ημέρα μάλλον θα είναι πολύ δύσκολη. Αν τα νέφη αυτά είναι αρκετά ψηλά, μπορεί να προκαλέσουν αστραπές”, προειδοποίησε η μετεωρολόγος Τζούλια Ρούθφορντ.

Μάλιστα πυροσβέστες ακόμη και από τη Φλόριντα έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Βέβαια, παρά το μέγεθός της, η πυρκαγιά “Ντίξι” έχει επεκταθεί μέχρι στιγμής, κυρίως σε απομονωμένες περιοχές κι έτσι δεν έχουν σημειωθεί πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα κτίρια.

Για τη Καλιφόρνια οι πυρκαγιές αποτελούν πλέον συχνό φαινόμενο, όμως το φετινό καλοκαίρι ήταν ανησυχητικά ζεστό και ξηρό, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Καλιφόρνια: Η εξάπλωση της πυρκαγιάς
 AP/ NOAH BERGER

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια τη φετινή χρονιά, έχουν ήδη κάψει τρεις φορές περισσότερη βλάστηση απ’ ό,τι την ίδια εποχή πέρυσι, αν και το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της πολιτείας σε ό, τι αφορά τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα, τα αίτια της πυρκαγιάς “Ντίξι” προκλήθηκαν πιθανώς από πτώση ενός δέντρου πάνω σε καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Καλιφόρνια: Η εξάπλωση της πυρκαγιάς
 AP/NOAH BERGER

Αυτές οι γραμμές ηλεκτροδότησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανήκουν στην εταιρεία Pacific Gas & Electric (PG&E), μια ιδιωτική εταιρεία που ευθύνεται και για την πυρκαγιά “Καμπ”, η οποία το 2018 κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την πόλη Πάρανταϊζ και προκάλεσε τον θάνατο 86 ανθρώπων, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά “Ντίξι”.

Καλιφόρνια: Η εξάπλωση της πυρκαγιάς
 AP/NOAH BERGER

(ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend