Καμία αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων μετά τις καταστροφές του «Μπάλλου»

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος», αφού ακόμη δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση.

Αγανακτισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος, απευθύνοντας έκκληση στο κράτος να μην κωφεύει άλλο στις κραυγές αγωνίας τους.

Οι άνθρωποι αυτοί είδαν τις εγκαταστάσεις τους να καταστρέφονται, την παραγωγή τους να χάνεται ενώ τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό της ελληνικής γραφειοκρατίας που τους αφήνει χωρίς αποζημιώσεις. Όπως καταγγέλλουν στο Mega, o ΕΛΓΑ θεωρεί τα θερμοκήπια προστατευμένα, επειδή ήταν καλυμμένα με νάιλον και έτσι δεν προβλέπεται αποζημίωση.

Σύμφωνα με την κ. Ελένη από την Βόλβη, ιδιοκτήτρια ενός θερμοκηπίου με λαχανικά, κανείς δεν έχει ασφαλισμένο το θερμοκήπιο του, με εξαίρεση όσους έχουν κάποιο δάνειο και για αυτό δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση για τις κατασκευές , όπως επίσης συμβαίνει και με την χαμένη παραγωγή τους.

«Έγινε μια δήλωση στην περιφέρεια για τις καταστροφές, αλλά δεν έχει εμφανιστεί κανείς ούτε για καταγραφή των ζημιών, ούτε για την αποκατάσταση των δρόμων και την απομάκρυνση των μπάζων. Δεν έχει εμφανιστεί κανένας. Μιλάμε για ζημιά χιλιάδων ευρώ», δηλώνει η ίδια.

Οι ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων δεν ανήκουν στον ΕΛΓΑ και οι κάτοικοι αναζητούν μια «χείρα βοηθείας» από την περιφέρεια, χωρίς να έχει γίνει κάποια κίνηση μέχρι τώρα.

 Πηγή: www.rosa.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend