Κανένας έλεγχος, καμιά ευθύνη, καμιά τιμωρία;

Το συνέδριο αποδείχτηκε «πατάτα” και μάλιστα καυτή. Ναι , στο συνέδριο για την Γυναικεία Γονιμότητα αναφέρομαι. Δεν θα εξετάσουμε εδώ, το αν ήταν σωστά ή όχι τα επιχειρήματα του βίντεο για την διαφήμισή του (με απόψεις περασμένων, παρωχημένων δεκαετιών, με συμμετοχή παπάδων κι αρχιμανδριτών ! και με διοργανωτή γυναικολόγο, δεξί χέρι του κ. Πατούλη ). Όχι, τίποτα απ΄ αυτά δεν θα εξέτάσουμε. Στο κάτω κάτω , δικό τους συνέδριο ήταν, δικαίωμάτους να το κάνουν όπως θέλουν.

Του Θανάση Ντούβλη

 Θα μιλήσουμε όμως για όσους επισήμους φορείς και θεσμούς δήλωσαν συμμετοχή, χορηγία και υποστήριξη . Για την ΠτΔ., τον Υπουργό Τουρισμού, το ΕΣΡ που έδινε εγκρίσεις  και για κάθε δημόσιο και κρατικό θεσμό που άρον άρον μετά εσπευσαν να αποσύρουν την συμμετοχή τους.

Μα καλά ,δεν έχουν έναν “σκασμό” συμβούλους , κανείς δεν κοίταξε, δεν ρώτησε ,δεν ζήτησε να δει τι πρεσβεύει το συνέδριο, ποιοί συμμετέχουν, ποιοί το διοργανώνουν ; Κανένας έλεγχος ? Αν δηλαδή, δεν γινόταν κανένας θόρυβος, να ξυπνήσουν μερικοί ,  θα πήγαιναν όλοι αυτοί οι κρατικοί ταγοί στο συνέδριο; Και στη συνέχεια; Θα προσπαθούσαν να καλύψουν το προφανές; Καμιά ντροπή για την γελοιοποίηση; Δηλαδή, σ’ αυτόν τον τόπο από τύχη και συγκυρία δεν γινόμαστε συνέχεια ρεζίλι;

Προφανώς κάποιοι, είτε από δόλο είτε από επιπολαιότητα, έλεγξαν την αξιοπιστία και την  διοργάνωση του ίδιου συνεδρίου και τα βρήκαν όλα καλά . Και μετά ακολούθησαν κι οι άλλοι σύμβουλοι και έβλεπαν κι αυτοί την “Γιαδικιάρογλου,που είχε δεί κι αυτή πριν την Πετροβασίλη και ήταν όλα μια χαρά”… Εν ολίγοις κανείς έλεγχος. Το δε ΕΣΡ ενέκρινε , το σχετικό με το “συνέδριο” βίντεο!!!

Το ότι ήταν πλημμελής κάθε έλεγχος είναι φανερό. Απομένει αρχικά να το παραδεχτεί κάποιος την ευθύνη και κατόπιν να υπάρξουν συνέπειες. Μια τιμωρία έστω παραδειγματική. Ως υπεύθυνοι πολίτες περιμένουμε την εξέλιξη.

Διότι αν δεν τιμωρηθεί κανείς ,τότε το πταίσμα ανεβαίνει κατηγορία . Γίνεται ύβρις προς το πρόσωπο του κάθε Έλληνα . Δεν γίνεται να ζητάς υπευθυνότητα από τον απλό πολίτη και εσύ που θα έπρεπε να δίνεις το παράδειγμα, να κοιτάς να ξεφύγεις σαν κοινός κομπογιαννίτης. Ή μήπως όλο αυτό συμβαίνει , επειδή έχεις την εξουσία και κάνεις “ό,τι σου γουστάρει”;

AllEscort