Καταγγελία μητέρας: Μέσα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ξανά οι δράστες των επεισοδίων, απειλούν καθημερινά

Σοβαρά ερωτήματα γεννά η καταγγελία μητέρας μαθητή από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που πριν σχεδόν δύο μήνες έγινε ορμητήριο για χρυσαυγίτικες, δολοφονικές, επιθέσεις, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα ανήλικοι να τραυματιστούν, είχαν γίνει υπό την «διακριτική» παρουσία της αστυνομίας και είχαν σταθεί η αφορμή η κυβέρνηση να επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων επιχειρώντας να εξισώσει τους φασίστες με το αντιφασιστικό κίνημα.

Μιλώντας το πρωί στο Mega η γυναίκα κατήγγειλε λεκτική βία με τις απειλές να συνεχίζονται καθημερινά από τους πρωταγωνιστές των αποτρόπαιων εικόνων, οι οποίοι όμως φαίνεται πως κυκλοφορούν ξανά ανενόχλητοι εντός του σχολικού συγκροτήματος.

«Υπάρχει το λεκτικό ξύλο που είναι σε καθημερινή βάση για πάρα πολλούς μαθητές. Πενήντα ημέρες από τα επεισόδια η κατάσταση παραμένει περίπου ίδια. Μπορεί να απομακρύνθηκαν οι πρωταίτιοι μαθητές, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω με ποιο μαγικό τρόπο τα παιδιά αυτά βρίσκονται σαν επισκέπτες μέσα στο σχολείο -φεύγοντας από τα δικά τους σχολεία- ξαναπηγαίνοντας μέσα και εκφοβίζοντας λεκτικά τους μαθητές, προσπαθώντας να περάσουν αυτό το κλίμα εκφοβισμού σε όλο το σχολικό περιβάλλον» σημείωσε η ίδια.

«Οι μαθητές αυτοί που έκαναν τα επεισόδια μπορεί να αποβλήθηκαν με αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά παρ’ όλα αυτά με μαγικό τρόπο ξαναβρίσκονται στο σχολείο» εξήγησε η μητέρα. «Θεωρητικά λόγω πανδημίας υπάρχει φόρμα με ποιος μπαίνει και βγαίνει. Η πόρτα ανοίγει μόνο κατόπιν εντολής του διευθυντή. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν μαθητές που μπαίνουν με παράξενο τρόπο στο χώρο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, η ίδια δεχτεί επίθεση επειδή ήταν από τους τους λίγους γονείς που πήγα να παρασταθώ στα παιδιά. «Ναι, χτυπήθηκα. Μόνο και μόνο ακριβώς επειδή πήγα εκεί» ανέφερε.

Αναφερόμενη στη σημερινή, 48η, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η ίδια επεσήμανε ότι τότε «μαθητές, φοιτητές και κόσμος πήγαν να παρασταθούν στους φοιτητές».

Για τη τωρινή κατάσταση στο ΕΠΑΛ τόνισε πως «υπάρχει ένα πέπλο ηρεμίας, αλλά τα φιδάκια τα οποία γεννήθηκαν εκεί μέσα κυκλοφορούν μέχρι αυτή τη στιγμή. Το μόνο που έχω να πω απέναντι σε όλους είναι να υπάρχει μία κινητοποίηση και μία αφύπνιση. Των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων για να μπορέσουμε περιφρουρήσουμε να τα παιδιά μας».

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend