Καταγγελία: Σε ιδιώτες τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών του ΑΧΕΠΑ

Σε ιδιώτες και με απευθείας ανάθεση έδωσε την καταγραφή των προσωπικών δεδομένων των ασθενών ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Όπως, καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, «σε ένα νοσοκομείο που η πληρότητα σε προσωπικό διοικητικό αγγίζει το 95%, ο Διοικητής αποφασίζει να δώσει με απευθείας ανάθεση, την καταγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών, σε ιδιωτική εταιρεία, με πρόσχημα τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού που έγιναν και πρόκειται να γίνουν, πράγμα το οποίο δεν νοείται με τον αριθμό του διοικητικού προσωπικού που υπηρετεί στο νοσοκομείο. “Η ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. μας χτυπάει την πόρτα”, λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι».

Να σημειωθεί, ότι, όπως αναφέρει το Documento, η εταιρεία που ανέλαβε αυτή την άκρως ευαίσθητη δουλειά, συστάθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο με μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ και έχει αναλάβει τη «συντήρηση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου» του δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης…

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Tvxs.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend