Κλέβουν εκατομμύρια κάτω από τη μύτη ΕΛΑΣ και ΔΕΔΔΗΕ

Πολλά ερωτήματα εγείρει η πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) σχετικά με καταγγελία για την ύπαρξη κυκλώματος κλοπής υλικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ από κεντρική αποθήκη του ΔΕΔΔΗΕ της νότιας Ελλάδας με τη συμμετοχή υπαλλήλων της εταιρείας. Αν και η καταγγελία κατατέθηκε εδώ κι ένα χρόνο με συγκεκριμένα στοιχεία και αφοόλες ρούσε κλοπές στη συγκεκριμένη αποθήκη και όχι γενικά στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, εντούτοις ακόμη και σήμερα η έρευνα από την ΕΛΑΣ συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα ερωτήματα εγείρει η στάση της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ υπό τον Αναστάσιο Μάνο αναφορικά με παρόμοια καταγγελία κλοπής υλικών σε αποθήκη της Αττικής, όπως και μια καταγγελία από υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι που φυλά τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας. Το Documento απέστειλε ερωτήματα προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με τις ενέργειές της, εντούτοις δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Καταγγελία με στοιχεία

Τον Νοέμβριο του 2020 κατατέθηκε στην ΕΛΑΣ επώνυμη καταγγελία σχετικά με τη λειτουργία κυκλώματος κλοπής υλικών σε κεντρική αποθήκη του ΔΕΔΔΗΕ στη νότια Ελλάδα. Η καταγγελία περιέγραφε ουσιαστικά τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος και παρείχε πληροφορίες αλλά και στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με αυτήν, ιδιώτες σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ προχωρούσαν σε κλοπές υλικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ μέσα από την αποθήκη. Το κύκλωμα λειτουργούσε σχεδόν απροκάλυπτα. Τα υλικά φορτώνονταν από τις αποθήκες ακόμη και μέρα μεσημέρι. Στη συνέχεια μεταφέρονταν σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να πωληθούν. Οι μεταφορές γίνονταν συνήθως τη νύχτα, όταν οι έλεγχοι στις εθνικές οδούς είναι πιο περιορισμένοι σε σχέση με την ημέρα. Τα κλεμμένα υλικά πωλούνταν στη συνέχεια σε ενδιαφερόμενους. Ως αποτέλεσμα το κύκλωμα φέρεται να αποκόμιζε μεγάλα κέρδη σε βάρος του ΔΕΔΔΗΕ.

Η καταγγελία κρίθηκε αξιόπιστη και η ΥΔΕΖΙ άρχισε να διερευνά την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, πράγματι οι καταγγελίες φέρεται να έχουν επιβεβαιωθεί με φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο ένα χρόνο μετά η έρευνα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι η καταγγελία αφορούσε κλοπή σε συγκεκριμένη αποθήκη, κάτι που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές καθιστούσε πιο εύκολες τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος.

Κλοπές και στον Κηφισό

Εκτός από την επώνυμη καταγγελία προς την ΕΛΑΣ, αντίστοιχη κλοπή έχει διαπιστωθεί και σε άλλη αποθήκη του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική και συγκεκριμένα στην κεντρική αποθήκη της εταιρείας στον Κηφισό. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ φέρεται να ενημέρωσε τους προϊσταμένους του ότι είχε διαπιστωθεί κλοπή υλικών. Το εντυπωσιακό δεν είχε να κάνει ωστόσο με αυτή καθαυτή την κλοπή αλλά με αυτά που περιέγραφε ο υπάλληλος. Οτι δηλαδή τα υλικά εκλάπησαν με τη συμβολή υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ οι οποίοι το έκαναν κατ’ εξακολούθηση. Για τον λόγο αυτό ζητούσε να εγκατασταθεί στην αποθήκη κλειστό κύκλωμα καμερών προκειμένου να καταγράφει τις κινήσεις κατά τη διάρκεια τόσο της ημέρας όσο και της νύχτας.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι τι έχει κάνει η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ υπό τον Αν. Μάνο μέχρι και σήμερα. Εάν δηλαδή έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και αν έχουν διερευνηθεί οι σχετικές καταγγελίες. Το Documento απέστειλε προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ συγκεκριμένα ερωτήματα από τις 13 Οκτωβρίου 2021 και για τις δύο αυτές περιπτώσεις κλοπής υλικών. Ωστόσο μέχρι και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου δεν έλαβε καμία απάντηση.

ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend