Κορονοϊός – Θωμαΐδης: “Θα φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα ημερησίως από Σεπτέμβρη”

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης προβλέπει ότι τα κρούσματα θα εκτοξευτούν αν δεν αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμών. Το ιικό φορτίο δεν μειώνεται, αλλά παραμένει σταθερό σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Τόνισε πως εάν ενταθούν οι εμβολιασμοί δεν θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως, όπως προβλέπουν πολλοί επιστήμονες. «Εάν εμβολιαστούμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μη δούμε τέτοια νούμερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αν δεν εμβολιαστούμε, όμως, είναι πολύ πιθανό να το δούμε αυτό το κύμα. Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο», επισήμανε ο κ. Θωμαΐδης.

Κάλεσε τους συμπολίτες μας να κάνουν έστω και την πρώτη δόση, όσοι περισσότεροι μπορούν, ώστε ένα μέρος του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία που θα επιτρέψει να μην έχουμε τόσες πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στην Αττική το τελευταίο δεκαήμερο, κάτι που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού του λεκανοπεδίου έχει φύγει για διακοπές. Ωστόσο, το ιικό φορτίο δεν μειώνεται, αλλά παραμένει σταθερό σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας σε πολλές περιοχές της χώρας, στη χαλάρωση των μέτρων και στις μετακινήσεις, λέγοντας πως η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη.

«Αν δείτε λίγο προσεκτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Αττική ανακοινώνονται περίπου το 20% των κρουσμάτων πανελλαδικά, είτε τα τεστ είναι 80.000 είτε 120.000. Αυτό σημαίνει ότι με τη λήξη των καλοκαιρινών διακοπών θα δούμε μια επιβάρυνση της Αττικής», υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης.

Ρεκόρ τριμήνου σε απώλειες ζωής

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, στα στοιχεία του ΕΟΔΥ καταγράφηκε και ένα ακόμη ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο, που ήταν ο αριθμός των θανάτων.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό 42 συμπολίτες μας, που είναι αριθμός ρεκόρ από τις 26 Μαΐου.

Στο στοιχείο αυτό αποτυπώνεται και η πορεία της επιδημίας πριν από περίπου 3 εβδομάδες, όταν άρχισε να φαίνεται η αρχή της έξαρσης του τρίτου κύματος με τα νέα κρούσματα να παγιώνονται σε επίπεδα άνω των 2500. Οι ειδικοί πλέον φοβούνται ότι με την αύξηση του μέσου όρου ημερήσιων κρουσμάτων σε άνω των 3.200, δυστυχώς θα υπάρξει και σημαντική άνοδος των διασωληνωμένων αλλά και των θανάτων.

Φαίνεται πάντως ότι ενώ η επιδημία πλήττει τις νεότερες ηλικίες, καθώς οι διασωληνώσεις και δη οι θάνατοι αφορούν κυρίως ηλικίες άνω των 65 ετών. Πιθανότατα τα άτομα αυτά είναι ανεμβολίαστα ενώ σίγουρα ο ιός τους μεταδόθηκε από μη εμβολιασμένα άτομα νεότερων ηλικιών.

(ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend