Κορωνοϊός / Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε πρόχειρους αναπνευστήρες 122 ασθενείς

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Σε κοινούς θαλάμους με πρόχειρους αναπνευστήρες δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή

Την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν βαριά πάσχοντες ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, παρουσίασε με στοιχεία ο γραμματέας της ΟΝΕΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου.

Ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, αναφέρει ότι τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμονής για ΜΕΘ υπουργείου Υγείας – ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ.

«Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Η θνητότητα αυξάνει με το λειψό προσωπικό στα νοσοκομεία», σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμένει στην πλήρη αποσάθρωση του ΕΣΥ μέσα από συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας ενώ σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η μυστική διαβούλευση που έκανε η Μίνα Γκάγκα στα γραφεία της ΝΔ μόνο με τους γιατρούς – βουλευτές του κόμματος, στους οποίους παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για λουκέτα στα νοσοκομεία μέσω του συστήματος «hub and spoke» («κόμβου και ακτίνας»), το οποίο προβλέπει ότι μόνο ένα νοσοκομείο θα διαθέτει όλες τις υπηρεσίες και θα αναβαθμιστεί ενώ τα άλλα υπάρχοντα περιφερειακά νοσοκομεία που θα βρίσκονται σε απόσταση 25-30 χιλιομέτρων από το κεντρικό νοσοκομείο, θα διατηρήσουν μόνο τις πολύ απαραίτητες υπηρεσίες, μετατρεπόμενα σε Κέντρα Υγείας.