Κορωνοϊός / Στην εντατική το ΕΣΥ – Υπερδιπλασιασμός νέων εισαγωγών με 2.000 υγειονομικούς εκτός μάχης

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Σύστημα Υγείας το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι υγειονομικοί οι οποίοι νιώθουν ότι η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στο έλεος της πανδημίας.

Στα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού υγειονομικών που προκύπτουν καθημερινά, για να αντιληφθεί κανείς την υποστελέχωση των νοσοκομείων, αρκεί να  συνυπολογίσει τους 7.000 περίπου γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό.

https://www.youtube.com/watch?v=a2587vbTmHw

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί εκτός μάχης εξαιτίας του κορωνοϊού, φθάνουν τους 2.000, ενώ μόνο στην 1η ΥΠΕ ο αριθμός των νοσούντων αγγίζει τα 750.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται υπερδιπλασιασμός του ημερήσιου αριθμού νέων εισαγωγών ασθενών με covid μέσα σε δέκα μέρες. Συγκεκριμένα, από 300, δέκα ημέρες νωρίτερα, σήμερα έχουν φτάσει τις 641.

Στην εκρηκτική αύξηση αναφέρθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας. Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε εκρηκτική αύξηση της τάξεως του 290%, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει υψηλή, με αύξηση στις εισαγωγές και ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid έδειξε σημαντική επιδείνωση της τάξης του 34%. Παράλληλα, το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων ανέβηκε στο 1,4.

Υπενθυμίζεταιότι νωρίτερα, νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό εξέπεμψε σήμα κινδύνου τονίζοντας ότι στο ίδιο νοσοκομείο υπάρχουν δύο νοσηλευτές για 46 ασθενείς. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν και θα συνεχίσουν να πεθαίνουν έτσι όπως είναι η κατάσταση. Και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Σημειώνεται ότι στον «Ευαγγελισμό» θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 92 υγειονομικοί, ενώ στο «Γ. Γεννηματάς» άλλοι 79. Παράλληλα, σύμφωνα με το Open στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» άλλοι 37 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προειδοποιεί ότι η πενθήμερη καραντίνα ίσως να μην είναι αρκετή και ενδέχεται να προκληθεί ενδονοσοκομειακή διασπορά.

 

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend