Κορωνοϊός / Χάθηκε ο έλεγχος – Από τα 43 κρούσματα της 6ης Ιουλίου 2020, στα 1.797

Αποκαλυπτικά για την αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ όπου καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ήδη από το πρωί ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μπορεί ο Νίκος Χαρδαλιάς να έσπευσε να ανακοινώσει νέα μέτρα, ρίχνοντας ξανά την ευθύνη στους νέους και στη νυχτερινή διασκέδαση, ωστόσο οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρυσι τέτοια μέρα, δηλαδή στις 6 Ιουλίου 2020, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 43 κρούσματα. Μάλιστα ο αριθμός τότε θεωρούνταν αρκετά αυξημένος, καθώς την προηγούμενη ημέρα είχαν καταγραφεί 9 μολύνσεις.

Στοιχεία ΕΟΔΥ

Αντίθετα, σήμερα ανακοινώθηκαν 1.797 νέα κρούσματα, δηλαδή η χειρότερη επίδοση από την 1η Ιουνίου και τις 1.886 μολύνσεις.

Παράλληλα, αν και τα τεστ που διενεργούνταν πέρυσι ήταν ελάχιστα (στις 6 Ιουλίου 2020 είχαν γίνει μόλις 3.174 τεστ έναντι 66.464 σήμερα), ο δείκτης θετικότητας ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με φέτος. Συγκεκριμένα, στις 6/7/2020 ο δείκτης θετικότητας ήταν 1,35%, ενώ σήμερα ακριβώς διπλάσιος, καθώς εκτοξεύτηκε στο 2,7%.

Δύο κρίσιμοι δείκτες που δείχνουν ότι παρά την ύπαρξη των εμβολίων, η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020.

(ΠΗΓΗ :https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend