Κουτσούμπας: Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά

 

Σε πολύ υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. ήταν η ομιλία του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Ολομέλεια, αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. 

Ο κ. Κουτσούμπας δεν δίστασε να κατηγορήσει τους κυβερνώντες για «μπόλικο θράσος», «ψέματα και συκοφαντίες» σχετικά με το ν/σ, κάνοντας λόγο για «αντεργατικά μέτρα που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο».

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, ακόμα κι εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο –«ακόμα και αν αυτό το σκουπίδι γίνει νόμος του αντιδραστικού κράτους σας και των μηχανισμών του»–, έχει «οριστικά καταδικαστεί» στη συνείδηση των εργαζομένων, όπως φάνηκαν στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, υπογράμμισε ότι «το δικό σας νομοσχέδιο παρεμβαίνει κατευθείαν στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, που είναι ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, προσθέτοντας πως «επιχειρείτε να στήσετε στο απόσπασμα και τη συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα».

«Το νομοσχέδιο σας, δε νομιμοποιεί απλά τη ζούγκλα που ήδη ζουν όσοι δουλεύουν. Διαμορφώνει το ακόμα χειρότερο επόμενο στάδιο της δουλειάς. Χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε στην ανάπαυση, στην ψυχαγωγία, στην ξεκούραση, πολύ περισσότερο στην οργανωμένη διεκδίκηση και τη συμμετοχή στα κοινά», επισήμανε επίσης ο επικεφαλής του ΚΚΕ.

Ο λόγος που προωθείται το συγκεκριμένο ν/σ, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, είναι γιατί η κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης φοβούνται τη δύναμη των εργαζομένων, «όλους αυτούς που αν το αποφασίσουν μπορούν να πάρουν αμπάριζα εσάς και όλο το βάρβαρο σύστημα που εσείς υπηρετείτε».

«Τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι εργάτες, που ξέρουν τι σημαίνει εκμετάλλευση», τόνισε ωστόσο ο Δ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας πως «το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά όπως και τόσοι άλλοι άδικοι νόμοι πριν απ’ αυτό».

 

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Εφημ. Συντακτών