Κρήτη: Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για την «βουβαμάρα» των Ρίχτερ

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην ανατολική Κρήτη χαρακτηρίζεται φτωχή, ένα 24ωρο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ και γι αυτό οι σεισμολόγοι είναι ανήσυχοι. Η εκτίμηση είναι ότι η περιοχή μπορεί να δώσει μετασεισμό της τάξεως των 5 Ρίχτερ, κάτι που θα δείξει ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

Εάν η μετασεισμική ακολουθία εξελίχθεί πιο κοντά στις παράκτιες περιοχές είναι πιθανό να προκληθούν ζημιές σε παλαιά κτίσματα και γι αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε στο MEGA ότι δεν γνωρίζουμε την «οροφή» της περιοχής και πόσο μεγάλο σεισμό μπορεί να δώσει.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης εκτίμησε ότι η περιοχή μπορεί να δώσει μετασεισμό μέχρι 5,4 Ρίχτερ.

Έντονη η ανησυχία των σεισμολόγων για τη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Περιμένουν δόνηση η οποία θα ξεπερνά τα 5 Ρίχτερ. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου Σητείας και Ιεράπετρας.

(ΠΗΓΗ : https://www.newscenter.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend