Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Κόβουν το νοσοκομείο στο Μάτι για να φτιάξουν μπαράκι

Την απόσυρση του σκανδαλώδους μνημονίου συνεργασίας με την Κύπρο, που δεν προβλέπει νοσοκομεία ζήτησε ο Φάμελλος

Η Κύπρος, το Κατάρ και χιλιάδες απλοί πολίτες έκαναν δωρεές, έδωσαν χρήματα για να γίνει νοσοκομείο στο Μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υποστήριξε, αλλά τώρα η κυβέρνησή του δεν φτιάχνει το νοσοκομείο προκειμένου να γίνει μπαράκι στο Μάτι! Η κυβέρνηση ψήφισε χθες το μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο που δεν προβλέπει νοσοκομεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαίτησε την απόσυρσή του κάνοντας λόγο για σκάνδαλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρώτησε γιατί:

– Ακυρώθηκε ο σχεδιασμός για το νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική.

– Επιλέχθηκε η κοινωνική κατοικία (και μάλιστα με τη μορφή της «συγκεντρωμένης» δόμησης) χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι δικαιούχοι και αν θα αφορά μη εγκατεστημένους πυρόπληκτους.

– Επιλέχθηκε η δασική αποκατάσταση σε μια έκταση η οποία βαρύνεται ήδη με δύο προκλητικές τροπολογίες που δίνουν τη δυνατότητα παραβίασης της δασικής νομοθεσίας για τη λειτουργία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης – προωθείται η κύρωση, ενώ υπάρχει πολεοδομικό κενό και δεν υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Σπίρτζης: Μπαράκι με τα λεφτά της Κύπρου; Πλάκα κάνετε;

«Είναι δυνατόν η χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να κατευθύνεται για τέτοιες χρήσεις προς όφελος κάποιου επιχειρηματία;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος.

Εναντίον του νοσοκομείου τάχθηκε ευθέως ο εισηγητής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου λέγοντας: «Πού υπάρχει χωροταξικά το κενό για έναν υγειονομικό χάρτη για να μπορέσει να στοχεύσει και πραγματικά να καλύψει τις ανάγκες για ένα νοσοκομείο; Στα Μεσόγεια».

Βούτσης: Μείζον πολιτικό σκάνδαλο

Για «μείζον πολιτικό σκάνδαλο άγνοιας και λανθασμένης διάθεσης πόρων» έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «ενταφιάζετε το σχέδιο για νοσοκομείο στη περιοχή». «Είναι μια πρόταση καθαρά προεκλογική, δυστυχώς, κατασπατάλησης πόρων. Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη να γίνει ένα μεγάλο νοσοκομείο» υπογράμμισε. «Με αυτή τη σύμβαση ντροπιάζετε την Κυπριακή Δημοκρατία, γι’ αυτό σας ζητάμε να την αποσύρετε τώρα» ανέφερε η Θεανώ Φωτίου.

Τασούλας:  Άψογη η διαχείριση του ειδικού λογαριασμού

Ο πρ. πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να υπάρξει απολογισμός για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Βουλής. Ο Ν. Ταγαράς είπε ότι σήμερα έχει 24 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απάντησε ότι έχουν δοθεί 821.000 για 11 μελέτες μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος, 550.000 για δαπάνες αποζημίωσης και αποκατάστασης χώρων και πάνω από 300.000 στο ΤΕΕ για μελέτες. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι έγινε έλεγχος από ορκωτούς και ότι η διαχείριση από το 2018 και μετά ήταν άψογη.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr