Κυνισμός Μητσοτάκη: «Ναι, είχαμε 16.000 νεκρούς το 2021, αλλά σώσαμε τον τουρισμό»

Η απάντηση του πρωθυπουργού για τους νεκρούς της πανδημίας που πάγωσε τους τηλεθεατές

Σοκ προκάλεσε στους τηλεθεατές η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»,  και στο ερώτημα για τους 16.000 νεκρούς από κορωνοϊό κατά το 2021.

Όπως σημειώνει η Αυγή:

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι το 2021 ήταν χειρότερη χρονιά από το 2020 ως προς τους νεκρούς αντιπαραβάλλοντας, όμως, ότι… «σώσαμε τον τουρισμό».

Το ερώτημα για τον πολύ υψηλό αριθμό νεκρών κατά το 2021, τέθηκε μετά από τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι θα πρέπει οι πολίτες παρά την κούραση και τον εκνευρισμό τους, να δουν που βρισκόμαστε σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τον εκνευρισμό, τη στεναχώρια του κόσμους, όμως,  θα ζητήσω να πάρουμε μια μικρή απόσταση από τα γεγονότα για να δούμε πού είμαστε σήμερα σε σχέση με πού είμασταν πριν από ένα χρόνο.

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως, το 2021 σε σχέση με το 2020, ήταν μια πολύ χειρότερη χρονιά της πανδημίας στην Ελλάδα. Είχαμε 16.000 νεκρούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως. Όμως, ταυτόχρονα, κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή.

Η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σοκαριστική και όσοι παρακολουθούσαν ζωντανά τη συνέντευξη πάγωσαν. Γιατί είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο για έναν πρωθυπουργό μιας χώρας να απαντά για τους νεκρούς πανηγυρίζοντας για τη σωτηρία του τουρισμού, για το γεγονός ότι δεν έκλεισε η οικονομία και δεν έγινε lockdown.

Η ανατριχιαστική σύγκριση των νεκρών της πανδημίας με τη «σωτηρία του τουρισμού» και την «ανοικτή οικονομία», είναι προσβλητική για όλους τους πολίτες, πολύ περισσότερο για τις χιλιάδες οικογένειες που θρηνούν τους νεκρούς τους από κορωνοϊό.

Η απουσία ενσυναίσθησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι γνωστή τοις πάσι, όμως, εδώ μιλάμε μόνο γι’ αυτό. Μιλάμε για πολιτική επιλογή, καθώς ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας μπαίνει από το Μαξίμου στη ζυγαριά με τον τουρισμό και τα ανοικτά καταστήματα.

ΠΗΓΗ : https://left.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend