Κωστής Χατζηδάκης / Εν κρυπτώ αναθέσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθειες προστασίας από τον κορωνοϊό

Εκτός «Διαύγειας» επέλεξε το υπουργείο Εργασίας να αναθέσει προμήθειες ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για είδη προστασίας από τον κορωνοϊό. Το θέμα φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, επισημαίνοντας ότι μοιράζονται αδιαφανώς τα 4/5 σε ιδιωτικά γηροκομεία.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ήταν 357.000 για όλα τα ΚΚΠΠ και πενταπλάσια, 1.650.000 ευρώ για τις ιδιωτικές ΜΦΗ, πολλές από τις οποίες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που τιμολογούν τη φιλοξενία των ηλικιωμένων αποκομίζοντας κέρδη.

Ο κατάλογος των ωφελούμενων ΜΦΗ δεν ανακοινώθηκε ποτέ, η δε διαδικασία προμήθειας δεν ανατέθηκε στα ΚΚΠΠ, αλλά διεκπεραιώθηκε κεντρικά μέσω της Επιτελικής Δομής, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, κατά παρέκκλιση της πάγιας νομοθεσίας περί δημοσίων έργων και προμηθειών, πάλι υπό τη δικαιολογία των έκτακτων αναγκών λόγω covid.

Κι αυτό για τρεις λόγους:

2ον: Γιατί στα 2,5 χρόνια ΝΔ έχουν αναδειχθεί περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης σε κάποια ΚΚΠΠ.

3ον: Γιατί η κυβέρνηση έχει σταθερή τακτική, στον αντίποδα εκείνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει τις προμήθειες κεντρικά, αποφεύγοντας τις τοπικές ή περιφερειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατευθύνοντας μεγάλα κονδύλια, στην προκειμένη περίπτωση, 2 εκ., σε μεγάλες επιχειρήσεις ημετέρων (βλ. σχολικά γεύματα, τηλεφωνικό κέντρο 1555 κ.ά.)

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τους δύο Υπουργούς

1.    Πόσες εταιρείες έδωσαν προσφορά στη διαπραγμάτευση για την προμήθεια των 2 εκ., πόσες και ποιες επελέγησαν

2.    Ποιος είναι ο κατάλογος των ΜΦΗ, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα όπου χορηγούνται τα υλικά

3.    Σε πόσες και ποιες ιδιωτικές ΜΦΗ έχουν διανεμηθεί από τα ΚΚΠΠ τα παραληφθέντα είδη που βρίσκονται στις αποθήκες τους και

4.    Αν έχουν λάβει όλα τα ιδρύματα των ΚΚΠΠ το υλικό που τους αναλογεί

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend