Λίστα ντροπής για επιλογή ασθενών covid από τις ιδιωτικές κλινικές

 Απαντήσεις καλείται να δώσει η κυβέρνηση • Καταγγελίες Ξανθού για «δωράκι» στους κλινικάρχες, με το δικαίωμα να επιλέγουν ασθενείς • 17 ασθενείς στη Νίκαια περίμεναν… έγκριση σε φορεία • Η επίμαχη εγκύκλιος.

Κεραυνούς εκτοξεύει ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, καταγγέλλοντας κυβερνητική κοροϊδία για τις 300 κλίνες ιδιωτικών κλινικών, που ανακοινώθηκαν μετά βαΐων και κλάδων τις τελευταίες ημέρες.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Υγείας, υπογραμμίζει ότι οι κλινικάρχες εξασφάλισαν ειδικά κριτήρια εισαγωγής από το υπουργείο, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα, πρακτικά να επιλέγουν, ποιους ασθενείς θα νοσηλεύσουν.

Ο κ. Ξανθός αναφέρεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα υπηρεσιών Υγείας, με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου, ενώ αποκαλύπτει και τραγικά περιστατικά στο νοσοκομείο Νίκαιας όπου 17 ασθενείς σε φορεία περίμεναν.. συναίνεση από ιδιωτικές κλινικές.

Η ανακοίνωση

Κοροϊδία οι δήθεν 300 κλίνες ιδιωτικών κλινικών, κλινικάρχες επιλέγουν ποιους θα νοσηλεύσουν – 17 ασθενείς covid σε φορεία στη Νίκαια περίμεναν «συναίνεση» από ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλευθούν

Αυτές τις μέρες, παρά τις καθησυχαστικές επιδημιολογικές προγνώσεις του «συστήματος Μαξίμου» η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Και επειδή η κυβέρνηση δεν προετοίμασε έγκαιρα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έχει εμφανιστεί στην καθημερινότητα των νοσοκομείων μια νέα «λίστα ντροπής · είναι οι ασθενείς που παραμένουν στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) μέχρι να βρεθεί κρεβάτι απλής νοσηλείας. Η περίπτωση του Νοσοκομείου Νίκαιας που χθες παρέμεναν στα ΤΕΠ σε φορεία ή ράντζα 17 ασθενείς με covid περιμένοντας να «συναινέσουν» οι ιδιωτικές κλινικές για τη διακομιδή τους, είναι πολύ χαρακτηριστική.

Μόνο που οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το Υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid “χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρή νόσου” (βλ. Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, 7/1/2022)!

Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα – οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φτάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας μέρας -, αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών.

Η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν μόνο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών covid.

Η μόνη λύση αυτή την ώρα είναι η άμεση πρόσληψη στο ΕΣΥ όλων των διαθέσιμων υγειονομικών (επιλαχόντες σε μόνιμες κρίσεις γιατρών, γιατροί και νοσηλευτές που είναι στις λίστες επικουρικού προσωπικού), καθώς και η εφαρμογή μιας ενιαίας ταχύτητας στο σύστημα υγείας, με επιστράτευση των αναγκαίων δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των ενόπλων δυνάμεων και αναλογική επιβάρυνση όλων.

Έτσι θα διασφαλιστεί η ισόρροπη κατανομή των νοσηλευόμενων με κορονοϊό με βάση τις υπάρχουσες κλίνες και το ανθρώπινο δυναμικό σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορέσει να συνδυαστεί η covid και η μη covid φροντίδα στα δημόσια νοσοκομεία.

Ολόκληρη η εγκύκλιος:

Σχετική καταγγελία είχε κάνει από χθες το βράδυ ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ο γνωστός γιατρός μίλησε για επιλογή ασθενών και, αφού ανέφερε το παράδειγμα από τη Νίκαια, υπογράμμισε «ψεύτικο το αφήγημα περί δήθεν συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές. Στην πράξη δεν παίρνουν κανέναν σχεδόν ασθενή προβάλλοντας διάφορα προσχήματα», για να αποκαλύψει, ακόμη, ότι ο Θ. Πλεύρης έχει απαλλάξει αυτή τη στιγμή και τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής χωρίς να έχει δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις.

 

 

 

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend