Λαγουβάρδος για τη νέα κακοκαιρία «Μπάλλος»: Οι τρεις λόγοι που την καθιστούν επικίνδυνη

Για μια σοβαρή και επικίνδυνη κακοκαιρία που θέλει πολύ προσοχή κάνει λόγο ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μιλώντας στο iEidiseis σημειώνει ότι οι καταιγίδες θα δώσουν μεγάλα ύψη βροχών και μαζί με τους ισχυρούς νοτιάδες θα δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» για 48 ώρες.

«Σήμερα Τετάρτη θα έχουμε ένα διάλειμμα και από τα ξημερώματα της Πέμπτης έρχονται τα δύσκολα» τονίζει.

Αρχικά κατά τον κ. Λαγουβάρδο οι περιοχές που θα πληγούν θα είναι (από τα ξημερώματα της Πέμπτης) η Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου και στην συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Αττική, ενώ την Παρασκευή στα νησιά του Αιγαίου, σε περιοχές της Θράκης και τα Δωδεκάνησα. Από τα προβλήματα δεν θα εξαιρεθεί η Κρήτη.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που καθιστούν την κακοκαιρία «Μπάλλος» επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο οι ισχυρές καταιγίδες και τα μεγάλα ύψη βροχών, οι ισχυροί νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ και οι προηγούμενες βροχοπτώσεις είναι οι βασικοί λόγοι που συνθέτουν μια ισχυρή κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα.

«Πρέπει πάντως να σας επισημάνω ότι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αναμένουμε τέτοια συστήματα, δεν μας αιφνιδιάζουν και είναι φυσιολογικά για την εποχή» προσθέτει.

Όσον αφορά την Αττική ζητά να έχουμε τα μάτια μας… δεκατέσσερα και ειδικά για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

(ΠΗΓΗ : https://www.ieidiseis.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend