Λιανεμπόριο / «Θηλιά» το αδιάθετο εμπόρευμα – Τι ζητούν οι έμποροι

Σε απόγνωση είναι οι έμποροι, που βλέπουν την αγορά μετά την επαναλειτουργία της να κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς ενώ είναι αναγκασμένοι να αποπληρώσουν τον Ιούλιο 7 μηνών επιταγές. Την αγωνία τους μετέφερε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Θάνος Τσαγγάρης, ζητώντας από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση αλλά και ρύθμιση χρεών με έως 120 δόσεις.

«Αν μία επιταγή σφραγιστεί από αυτές, τελειώνει και το εμπόριο για τον κάθε επιχειρηματία» συνέχισε ο γ.γ. του Εμπορικού Συλλόγου. Όπως είπε, έχουν δημιουργηθεί δύο ταχύτητες μεταξύ των επιχειρηματιών, λόγω του αλγορίθμου των ενισχύσεων. «Η μία ταχύτητα είναι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν πάρει πάρα πολλά κρατικά χρήματα και με κρατικά χρήματα σαρώνουν τώρα και συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν πάρει ψίχουλα και αγωνίζονται να επιβιώσουν. Αυτό δημιουργεί και έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, που δεν θα μπορέσουμε να τον αντέξουμε» τόνισε.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει καταλάβει» συνέχισε ακόμη ο Θ. Τσαγγάρης, υποστηρίζοντας ότι μια μερική ισορροπία στο λιανικό εμπόριο θα έρθει τον ερχόμενο Μάρτιο και πλήρης ισορροπία ύστερα από τρία χρόνια. Κατήγγειλε δε και μια «ανθρωποφαγία» όπως τη χαρακτήρισε στον κλάδο, με κάποιους να θέλουν να κάνουν Black Friday μέσα στο καλοκαίρι.

«Τώρα πρέπει να πάρουμε μια ενίσχυση 30% των αγορών της σεζόν που χάθηκε με κρατική εντολή για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις επιταγές» τόνισε ο Θ. Τσαγγάρης. «Να γίνει μια γενναία ρύθμιση 120 δόσεων και μία ρύθμιση 40-60 δόσεων για τα τρέχοντα και να πάνε τα ενοίκια μέχρι το τέλος της σεζόν μειωμένα για να μπορέσουμε να μείνουμε όλοι ζωντανοί» κατέληξε.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )