ΜέΡΑ 25: Στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Tην αλληλεγγύη του ΜέΡΑ 25 «στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ, ενάντια στην καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων που επιχειρεί να χειραγωγήσει η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως, όπως το απεργιακό τους δικαίωμα», εκδήλωσαν σήμερα κομματικά στελέχη του, στην παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Παρόντες στα δικαστήρια ήταν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και δικηγόρος Εύα Αμπάζη, ο υπεύθυνος Οργανωτικού του κόμματος Κώστας Μαρματάκης και ο συντονιστής της Νεολαίας του ΜέΡΑ25, Θωμάς Αχταρίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την αγωγή που κατέθεσε η υπουργός κα Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, «δοκιμάζοντας να επιτεθεί και να τρομοκρατήσει τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για την μαθησιακή διαδικασία και αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, θα είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών και των μαθητριών, κάθε φορά που η ανάλγητη κυρίαα Κεραμέως και η κυβέρνηση θα παραβιάζουν τα δικαιώματα, και θα παραβλέπουν τα αιτήματα και τις ανάγκες τους».

Προσθέτει ότι «ακόμα και η σπουδή της δικαιοσύνης να δικάσει την εν λόγω αγωγή, να μην αναβάλει, αλλά και οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του Δημοσίου ότι η απεργία γίνεται για να «προκληθεί βλάβη στην κυβερνητική πολιτική», λες και η κυβερνητική πολιτική ταυτίζεται εξ ορισμού με το δημόσιο συμφέρον, είναι χαρακτηριστικά των όσων μεθοδεύει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε βάρος των εκπαιδευτικών».

Το ΜέΡΑ 25 διαβεβαιώνει ότι «απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λογικές, το ΜέΡΑ25 θα βρίσκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στην εκδίκαση της έφεσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ, για να απαντήσουμε όλες και όλοι μαζί, δυναμικά, ηχηρά και μαζικά στην επίθεση κατά των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαιδευτικής διαδικασίας από την Μητσοτάκης Α.Ε.».

(ΠΗΓΗ : https://www.newscenter.gr )