ΜέΡΑ25: Η γερμανική πολιτική δεν θα αλλάξει, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει

Η πολιτική της γερμανικής ηγεσίας δεν πρόκειται να αλλάξει στα καίρια ζητήματα, όπως και να διαμορφωθούν οι συνθήκες και όποιος κυβερνητικός συνασπισμός και αν προκύψει, εκτιμά το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία και την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κομμάτων.

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «αυτή είναι η “μεταδημοκρατία” στην οποία διαβιούν οι ευρωπαϊκοί λαοί: κυβερνήσεις να εναλλάσσονται, αλλά η “κυβερνητική συνέχεια” να διασφαλίζει τη μη πραγματική και ουσιαστική εναλλαγή των εφαρμοζόμενων πολιτικών τους. Ή, όπως το έθεσε με αφοπλιστική κυνική ειλικρίνεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, “δεν πρέπει να επιτρέπουμε στις Εκλογές να αλλάζουν την οικονομική πολιτική”».

Επισημαίνει επίσης ότι για την Ελλάδα και «για το δε εγχώριο, ετεροπροσδιοριζόμενο πολιτικό σύστημα, ήδη η Κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση ελπίζουν σε μία γερμανική μεταστροφή ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν την “άδεια” για μια πιο ελεύθερη -οικονομική κυρίως- διακυβέρνηση, όπως ο κρατούμενος ελπίζει στην αλλαγή του δεσμοφύλακά του με έναν άλλο πιο χαλαρό».

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr )