Μαρτυρία αδελφής Γιώργου Ζαντιώτη: «Έλεγα στους Γερμανούς αστυνομικούς “είναι εγχειρισμένος, όχι, όχι”» [Βίντεο]

Σε συνέντευξή της, η αδελφή του Έλληνα μετανάστη που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια σύλληψής του από τη γερμανική αστυνομία στο Βούπερταλ, αναφέρει πως τη στιγμή που οι ένστολοι τον καθήλωσαν βίαια στο έδαφος, τους φώναζε «Είναι εγχειρισμένος, όχι, όχι».

Η Μαρία Ζαντινιώτη μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ελληνοφρένεια» και στον Χρήστο Αβραμίδη ζητά δικαιοσύνη θέλοντας να μάθει τα αίτια του θανάτου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος Γιώργος Ζαντινιώτης έχασε τη ζωή του σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ δύο ώρες μετά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες.

Την ίδια στιγμή οι γερμανικές αρχές δε δίνουν τη σωρό στην οικογένεια για οχτώ ολόκληρες μέρες. Πετάνε τα ρούχα του και εκδίδουν ανακοίνωση που κατηγορούν τον ίδιο τον νεκρό για τον θάνατό του.

Όταν τα γερμανικά ΜΜΕ ρωτούν γιατί δεν υπήρξε δημόσια ανακοίνωση για άνθρωπο που πέθανε μέσα σε αστυνομικό τμήμα, η εισαγγελία απαντά πως δεν ήταν γεγονός άξιο δημοσίευσης. Στη συνέντευξη θέτονται τα εξής ερωτήματα:

  • Τι συνέβη στον Γιώργο Ζαντιώτη από την πρώτη επίθεση της αστυνομίας μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατός του, δυο ώρες μετά;
  • Τι προσπαθεί να κρύψει η Γερμανική Αστυνομία;
  • Γιατί πέταξε τα ρούχα και γιατί παρακρατεί οχτώ μέρες την σωρό του;
  • Η Ελληνική κυβέρνηση γιατί σιωπά τόσο εκκωφαντικά;

Η συνέντευξη 

Ακούστε εδώ την πρώτη συνέντευξη που έδωσαν η αδερφή του Γιώργου Ζαντιώτη, Μαρία Ζαντιώτη και η κοινή τους φίλη, Μαίρη Πρόϊου, οι οποίες αντιμετωπίζουν μαζί αυτήν τη δραματική κατάσταση, από την πρώτη στιγμή που η αστυνομία, τους ανακοίνωσε τον θάνατο του Γιώργου.

Η αδερφή του νεκρού ζητά δικαιοσύνη και θέλει να μάθει «γιατί σταμάτησε η καρδούλα του» και αναφέρει, επίσης, πως μετά από το περιστατικό δεν μπορεί να δει αστυνομικούς γιατί φοβάται. Η Μαίρη Πρόϊου δηλώνει πως η αστυνομία πέταξε τα ρούχα του νεκρού χωρίς να ρωτήσει κανέναν και αναρωτιέται γιατί.

Οι δύο γυναίκες ευχαριστούν όλους όσους έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους απ΄την πρώτη στιγμή, ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας που ενδιαφέρθηκαν και μάζεψαν ακόμα και χρήματα. Στέκονται επίσης στις δραματικές ομοιότητες της συγκεκριμένης υπόθεσης με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας. Κλείνουν λέγοντας πως αυτή η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουν τον Γολιάθ που έχουν απέναντί τους.

ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend