Μας κυβερνούν αντιγραφείς, δηθενάδες και ξιπασμένοι ;

Νίκος Χαρδαλιάς / Τώρα κάνει και μαθήματα αυτοβελτίωσης – προσωπικής ανάπτυξης

Ένα story του Νίκου Χαρδαλιά στο Instagram, προκάλεσε ποικίλα δηκτικά σχόλια και έβγαλε την τρολ πλευρά όσων το είδαν.

Με φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται (σσ.: Δήθεν…)  βλοσυρός και σκληρός σα να είναι αφίσα από «b movie», ο υφυπουργός μας στέλνει μήνυμα εις την αγγλικήν γράφοντας « Don’t wish it were easier wish you were better. Don’t wish for less problems, wish for more skills». Σε απλά ελληνικά: «Μην εύχεσαι να ήταν πιο εύκολο, να εύχεσαι να είσαι καλύτερος. Μην επιθυμείς λιγότερα προβλήματα, να επιθυμείς περισσότερες δεξιότητες».

Επειδή ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αποδίδει τα credits της ρήσης, το ψάξαμε λίγο και είδαμε ότι είναι μια από τις πιο κοινές συμβουλές που έδινε ο επιχειρηματίας Τζιμ Ρον (1930-2009).

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δεν ανήκει στον Τζιμ Ρον αλλά στον μέντορά του Τζον Ερλ Σόεφ, (1916-1965) που ήταν επίσης επιχειρηματίας και έγινε γνωστός ευρύτερα ως ομιλητής περί των «νόμων της επιτυχίας» και ποια βήματα πρέπει να κάνει ο καθένας για να επιτύχει όσα έχει ονειρευτεί.

Ο Τζιμ Ρον πρόβαλε το τρίπτυχο πιο δυνατός, πιο σοφός, καλύτερος. Έκανε ομιλίες – μαθήματα για το πώς θα ξεπεράσει κανείς τον προσωπικό «χειμώνα», τον οικονομικό «χειμώνα», τον κοινωνικό «χειμώνα».
Και η απάντηση ήταν τα λόγια του μέντορά του Τζον Ερλ Σόεφ: «Μην εύχεσαι να ήταν πιο εύκολο, να εύχεσαι να είσαι καλύτερος. Μην επιθυμείς λιγότερα προβλήματα, να επιθυμείς περισσότερες δεξιότητες. Μην επιθυμείς λιγότερες προκλήσεις, να εύχεσαι περισσότερη σοφία».

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε εάν ο Νίκος Χαρδαλιάς βρήκε τη ρήση στο χάος του διαδικτύου και απλώς την πόσταρε επειδή του φάνηκε ενδιαφέρουσα ή πράγματι έχει εντρυφήσει στους Ρον και Σόεφ, κάνοντας μαθήματα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης για να πειστεί ότι μπορεί όλα να τα καταφέρει, ότι μπορεί όλα όσα ονειρεύεται να τα κατακτήσει.

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr