Μεγάλη επιχείρηση της Europol – Συνελήφθησαν 150 άτομα εμπλεκόμενα στο «Dark Web»

 

Συντονισμένη παγκόσμια επιχείρηση μεγάλων διαστάσεων από αστυνομικές δυνάμεις οδήγησε στην σύλληψη 150 υπόπτων για αγοραπωλησία παράνομων προϊόντων στο Dark Web, σύμφωνα με την Europol.

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης DarkHunTOR ανακτήθηκαν 26.7 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και Bitcoin, ενώ βρέθηκαν 234 κιλά ναρκωτικών συμπεριλαμβανομένου 25.000 χαπιών Έκσταση (Ecstasy) και 45 όπλα στη κατοχή των συλληφθέντων.

Η επιχείρηση DarkHunTOR ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας και συντονισμού αστυνομικών δυνάμεων από χώρες όπως η Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, δήλωσε η Europol. Στις ΗΠΑ μόνο συνελήφθησαν 65 άτομα, 47 στη Γερμανία, 24 στο ΗΒ, 4 στην Ιταλία και στην Ολλανδία. Οι συλληφθέντες ήταν «υψηλής αξίας στόχοι» για την Europol.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ακολουθεί μία γερμανική αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη το 2021, η οποία «έριξε» την μεγαλύτερη ιστοσελίδα του «σκοτεινού διαδικτύου», όπου διακινούνταν ασύλληπτες ποσότητες ναρκωτικών, κλεμμένων αγαθών, «ιών» (malware) έως και στοιχεία χρεωστικών καρτών.

Το «σκοτεινό διαδίκτυο» (Darkweb) περιλαμβάνει ιστοσελίδες που δεν είναι ανιχνεύσιμες από μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, όπως της Google. Διακρίνονται από τις τυπικές ιστοσελίδες αφού αντί για «.com» ή «.gr» στο τέλος του υπερσυνδέσμου υπάρχει το .onion.

Στο Darkweb μπορεί κανείς να βρει κάθε λογής παράνομο προϊόν ή ιστοσελίδα, ενώ η ανωνυμία των χρηστών θεωρείται ανυπέρβλητη. Ταυτόχρονα για να εισέλθει κάποιος στο «σκοτεινό διαδίκτυο» χρειάζεται εξειδικευμένο λογισμικό, αφότου τα γνωστά προγράμματα πρόσβασης στο διαδίκτυο δεν εξασφαλίζουν την πρόσβαση.

ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend