Μενδώνη: Ακυρώνει μετά τον σάλο τη χορηγία από εμπλεκόμενο στον βιασμό της 24χρονης

Κάνει πίσω μετά τις έντονες αντιδράσεις η Λίνα Μενδώνη και δεν θα δεχτεί τη δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, καθώς μέλος του ΔΣ φέρεται να είναι ο 27χρονος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έγκριση της δωρεάς υπογράφηκε στις 24/12/2021 ενώ δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις 5/1/2022, τέσσερις δηλαδή μέρες μετά τον βιασμό.

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι Υπουργείου Πολιτισμού προς Μενδώνη: Απαιτούν να ακυρωθεί η χορηγία Λεβέντη

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού με καθυστερημένη ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:

Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ».

Νωρίτερα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει την απόφαση αποδοχής της χορηγίας και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Επειδή η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά δύσοσμη, καλούμε την κ. Μενδώνη να ανακαλέσει άμεσα τη “χορηγία” και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι -κατεξοχήν οι γυναίκες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού- που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους τον αγώνα κατά του σεξισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης, δεν αντέχουν για ακόμα μία φορά να μετατραπεί το ΥΠΠΟΑ σε “πλυντήριο” ξεπλύματος τέτοιων πράξεων».

«Η τυχόν εμπλοκή των “δωρητών” της αναστήλωσης ενός εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, σε μια υπόθεση μείζονος ποινικής και ηθικής απαξίας, δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις για τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να ενεργήσει άμεσα», επισήμανε η Σ. Αναγνωστοπούλου. Καταλήγοντας, η ίδια υπογράμμισε ότι «ο Πολιτισμός δεν αντέχει κακοποιητικά “κουκουλώματα” ερήμην του και ερήμην της κοινωνίας. Δεν αντέχει άλλη μία υπόθεση Λιγνάδη».

Εκτός από την αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωση, εξέδωσε από χθες και η Ενωτική Κίνηση των Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας από την κα Μενδώνη, να ακυρωθεί η χορηγία του Ιδρύματος των αδελφών Λεβέντη.

«Από τη θέση της ως υπουργού, η Λίνα Μενδώνη μπορεί να ρωτήσει τους εισαγγελείς και να μάθει τα ονόματα των εμπλεκόμενων σε αυτή τη δικογραφία. Βέβαια και για τον Λιγνάδη μπορούσε, αλλά προτίμησε να μιλά για “ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης” και για “τεκμήρια αθωότητας”» τονίζουν μεταξύ άλλων οι ίδιοι.

ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr