ΜεΡΑ25: “Απαράδεκτο η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει ανθρώπινες ζωές ως πρόβλημα που πρέπει να πεταχτεί στην απέναντι πλευρά”

Το ΜεΡΑ25 με αφορμή το περιστατικό με τους 400 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει “αυτήν την παράνομη επαναπροώθηση που μεθοδεύει”.

Στην ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ 25 αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα για το πλοίο και τους επιβαίνοντες σε αυτό και υπογραμμίζει ότι «είναι απαράδεκτο για ένα κράτος που θέλει να συγκαταλέγεται στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη δικαίου να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις ανθρώπινες ζωές ως πρόβλημα που πρέπει να πεταχτεί στην απέναντι πλευρά την ώρα που η ζωή των επιβαινόντων κινδυνεύει μεσοπέλαγα».

Το ΜεΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει εδώ και τώρα και αυτήν την παράνομη επαναπροώθηση που μεθοδεύει και να διασώσει ως οφείλει τους 400 ανθρώπους που κινδυνεύουν».

Στο ΚΥΤ της Κω μεταφέρθηκαν 375 από τους διασωθέντες

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω μεταφέρθηκαν τελικά οι 375 επιβαίνοντες του πλοίου με τουρκική σημαία που έπλεε σε διεθνή ύδατα έξω από την Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Νωρίτερα, μια επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω αδιαθεσίας. Παράλληλα, έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση.

Στο ΚΥΤ της Κω έχουν τοποθετηθεί σε οικίσκους και προχωρά η διαδικασία καταγραφής αιτημάτων ασύλου και μετά θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα.

Επισημαίνεται ότι η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω θα είναι προσωρινή, «καθώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση».

ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend