Μετά από δύο δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις περιμένουμε τον Συρίγο να μας πει τη θεωρία του

Η χώρα μας αναβιώνει έξαρση της φασιστικής βίας, θυμίζοντάς μας τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης, που σκορπούσε τον φόβο σε εργάτες, μετανάστες, αντιφασίστες, ΛΟΑΤΚΙ, κι αδύναμους.

Μόλις χθες, σε μία μόνο ημέρα, σημειώθηκαν δύο δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων που μοίραζαν φυλλάδια και αντιφασίστες που διοργάνωναν δράσεις για την επέτειο καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι σαφές ότι τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας αναβιώνει μία έξαρση της φασιστικής βίας, θυμίζοντάς μας τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης, που σκορπούσε τον φόβο σε εργάτες, μετανάστες, αντιφασίστες, ΛΟΑΤΚΙ, κι αδύναμους.

Εικόνες που κάθε δημοκράτης πολίτης ήλπιζε να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναδεί, κάνουν τον γύρο του διαδικτύπου. Οι δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρια, αλυσίδες, στυλiάρια και taser ήρθαν μετά τις απαράδεκτες εικόνες νεοναζιστών εντός του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και μετά στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Τότε, μία εβδομάδα πριν, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς κι άλλα κυβερνητικά στελέχη επέλεξαν συνειδητά να επαναφέρουν την ανιστόρητη και προπαγανδιστική θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους νεοναζιστές με γονείς, φοιτητές και μαθητές που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι σχολεία έχουν γίνει άντρα φασιστών.

Τους τελειώσαμε τότε, θα τους τελειώσουμε και τώρα!
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, που ανέπτυξε την θεωρία των δύο άκρων, ξεπλένοντας επί της ουσίας τους φασίστες, αφού όσα ακούσαμε από τα χείλη του αποτελούν την καλύτερη δικαιολογία για τους οπαδούς της βίας και του φασισμού.

Μήπως φταίνε πάλι όσοι έφαγαν ξύλο από τους φασίστες επειδή τους… «προκάλεσαν»;
Τόσο η ανοχή της κυβέρνησης σε φασίζουσες συμπεριφορές και δολοφονικές επιθέσεις με ατάκες κλισέ τύπου «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» καθώς και η στάση της αστυνομίας, φαίνεται να προλειαίνουν το έδαφος για όσα θα ακολουθήσουν τα οποία διαφαίνονται σκοτεινά και γνώριμα…

Άραγε για τον κ. Συρίγο τώρα φταίνε και τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που είχαν διοργανώσει δράση για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης; Μήπως… με τη δράση τους «προκάλεσαν» τους φασίστες; Μήπως δεν έπρεπε να φωνάζουν ενώ οι φασίστες τους χτυπούν με μανία χρησιμοποιώντας στυλιάρια, taser κι αλυσίδες γιατί γίνονται προκλητικοί;

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό σημαίνει και αγώνα ενάντια σε όσους τον εξωραΐζουν με ανυπόστατες προπαγανδιστικές θεωρίες!

Πηγή: www.rosa.gr