Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα λεωφορεία της Λειψίας

Η δημοτική παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά για την προμήθεια των λεωφορείων της Λειψίας

Συνοδευόμενη από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της καθώς και από τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Κούρακη, η κ. Νοτοπούλου σήμερα το πρωί μετέβη στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα καταθέτοντας την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού για οποιοδήποτε αδίκημα προκύψει ότι διεπράχθη για τα λεωφορεία της Λειψίας.

Διαβάστε: Πυρά αντιπολίτευσης για τα λεωφορεία της Λειψίας – Για σπέκουλα μιλά ο Ζέρβας

Με τη μηνητήρια αναφορά, όπως εξήγησε ο δικηγόρος της παράταξης Παναγιώτης Γεωργιάδης ζητείται η διερεύνηση πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την υπόθεση της προμήθειας των λεωφορείων της Λειψίας από τον δήμο Θεσσαλονίκης και την καταλληλότητά τους.

Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθεί μεταξύ άλλων πιθανή τέλεση αδικημάτων όπως απιστία, δωροδοκία, δωροληψίας, παράβαση καθήκοντος, παράκωλησης συγκοινωνιών, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Υπενθυμίζεται ότι τα λεωφορεία από τη Λειψία αγοράστηκαν με πρωτοβουλία και χρήματα του δήμου Θεσσαλονίκης και παραχωρήθηκαν στον ΟΑΣΘ, μέσω χρησιδανείου. Ως γνωστόν, τα εν λόγω οχήματα δεν διαθέτουν κλιματιστικά (κλιματισμός υπάρχει μόνον για τη θέση του οδηγού) και επιπλέον δεν διαθέτουν ούτε ανοιγόμενα παράθυρα, παρά μόνον δύο φεγγίτες στην οροφή.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει όλη η αντιπολίτευση την ακαταλληλότητα τους όσο και τα προβλήματα ως προς την νομιμότητα. Τα στοιχεία που καταθέτουμε, καταδεικνύουν σειρά προβληματικών ενεργειών και διαδικασιών τόσο από την πλευρά του δήμου όσο και της κυβέρνησης», σημείωσε η κ. Νοτοπούλου. Όπως εξήγησε η ίδια, «πρόκειται για διασπάθηση δημόσιου χρήματος, καταστρατήγηση δημόσιου συμφέροντος, ενώ τα λεωφορεία αποτέλεσαν κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία των πολιτών γι΄ αυτό και σήμερα δεν κυκλοφορούν».

Η κ. Νοτοπούλου επισήμανε για άλλη μια φορά πως για την αγορά των λεωφορείων έγινε χρήση των ανταποδοτικών που προορίζονται για άλλο σκοπό. «Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά, όπως ποια είναι η ζημία που υπέστη ο δήμος, τι θα γίνει με τα λεωφορεία τα οποία αποσύρονται και δεν είναι στην κυκλοφορία. Καταλαβαίνουμε πως οι ευθύνες είναι σοβαρές, υπάρχει πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα», τόνισε.

Απαντώντας στα περί σπέκουλας που μίλησε χθες ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η επικεφαλής της παράταξης σημείωσε πως «από τη στιγμή που θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη θα μάθουμε εάν υπάρχουν ευθύνες και ποιες είναι. Σε κάθε περίπτωση πολιτικές ευθύνες υπάρχουν γιατί χρησιμοποιήθηκαν χρήματα των πολιτών για λεωφορεία σαπάκια».

«Εμείς θεωρούμε ότι η αρμοδιότητα δεν είναι του δήμου αλλά του υπουργείου Μεταφορών. Η διοίκηση του Ζέρβα για δικούς της λόγους ανέλαβε αυτή την ευθύνη για να χτίσει ένα προσωπικό προφίλ, δικό του», σημείωσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης, τονίζοντας πως αγοράστηκαν λεωφορεία ακατάλληλα.

Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αρβανιτίδου, Μαρία Πασχαλίδου, Έλλη Χρυσίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ανδρέας Κουράκης, Ρία Καλφακάκο

περισσότερα ,,, Πηγή: https://www.voria.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend