Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρει πως η συγκεκριμένη ρύθμιση αντικαθιστά αυτήν του 2020 που προέβλεπε περισσότερες ημέρες και πλήρη καταβολή αποδοχών. Μιλώντας στο tvxs.gr, η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ντίνα Γκογκάκη τονίζει πως σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των τεστ, με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση μετακυλύει ακόμα περισσότερο το βάρος της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων.

Το ευνοϊκότερο καθεστώς που έρχεται να αντικαταστήσει η τροπολογία

Με το άρθρο 16 του νόμου 4722 που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, εφόσον τα παιδιά τους νοσούσαν οι εργαζόμενοι γονείς είχαν δικαίωμα σε άδεια 14 ημερών ή και μεγαλύτερης διάρκειας, με πλήρη καταβολή αποδοχών και συγκεκριμένα κατά τα 2/3 από τον εργοδότη και κατά το 1/3 από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Αντίθετα, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τον «εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού στην ψηφιακή εποχή», προβλέπει τα εξής:

  • Εφόσον η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι εφικτή, δικαιούνται, για το ίδιο χρονικό διάστημα, να κάνουν χρήση ειδικής άδειας λόγω νόσησης των τέκνων τους από κορονοϊό COVID-19 που χορηγείται, για τις τέσσερις πρώτες ημέρες απουσίας. Για την πέμπτη ημέρα απουσίας μπορούν να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης άδειας.
  • Για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ή τη χορήγηση της ειδικής άδειας, αρκεί η απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Η άδεια αυτή χορηγείται επιπρόσθετα προς άλλες άδειες που αφορούν στην ασθένεια ή στη νοσηλεία τέκνων, αλλά δεν επιτρέπεται να χορηγείται όταν, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έχει χορηγηθεί στον ίδιο γονέα οποιαδήποτε άλλη άδεια.
  • Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας  λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη  ημέρα από τον ΕΦΚΑ.
  • Η άδεια χορηγείται μόνο στον έναν εκ των δύο γονέων που είναι δικαιούχοι της άδειας αυτής. Αν ο ένας εκ των δύο γονέων δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται να κάνει χρήση της άδειας, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων που προβλέπονται στην προτεινόμενη ρύθμιση.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας τονίζει ότι η ρύθμιση του 2020 είχε περάσει με περίπου 300 κρούσματα ημερησίως και 67 συμπολίτες μας διασωληνωμένους.

Αντίθετα, «τον Γενάρη του 2022, με 23.000 κρούσματα, δεκαπλάσιους διασωληνωμένους και πάνω από 100 νεκρούς ημερησίως, η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία στη βουλή που:

α) Μειώνει τις ημέρες αδείας σε 5, εκ των οποίων η μια καταναλώνεται, από την κανονική άδεια των εργαζομένων.
β) Μειώνει τις αποδοχές των γονέων εργαζομένων οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της νέας άδειας λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη  ημέρα, από τον ΕΦΚΑ.
γ) Αφαιρεί το δικαίωμα αδείας  από τους δύο γονείς και εφεξής δύναται να κάνει χρήση, μόνο ο ένας εκ των δύο», σημειώνει ο κ. Τεμπονέρας.

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Είναι εξοργιστικό

«Η κυβέρνηση μετακυλύει το βάρος στις πλάτες των εργαζομένων», σχολιάζει στο tvxs.gr η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Πρόκειται για μία άδεια που μειώνει το μισθό και ροκανίζει την κανονική άδεια που προορίζεται για ξεκούραση. Είναι εξοργιστικό!», τονίζει.

Η κα. Γκογκάκη επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης γίνεται «αφού έχει επιβαρύνει τους εργαζόμενους με το κόστος των τεστ και των μασκών ενισχυμένης προστασίας και μέσα σε τεράστια άνοδο των τιμών σε βασικά είδη».

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ), αναφέρθηκε ότι «είναι πολλοί οι συνάδελφοι μας που με εντολή της εργοδοσίας συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά ενώ στο σπίτι νοσούν τα παιδιά  ή άλλα μέλη της οικογένειας τους, που επιστρέφουν στη δουλειά ακόμα και με συμπτώματα μετά από τις πέντε μέρες άδεια ασθενείας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, με τον κίνδυνο της υποτροπής της ασθένειας να είναι υπαρκτός».

Ο ΣΕΑ απαιτεί επαναλαμβανόμενα τεστ και μάσκες ενισχυμένης προστασίας δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών. «Το κόστος των ατομικών μέτρων προστασίας και των επαναλαμβανόμενων τεστ είναι ένα μεγάλο βάρος για εμάς που οι μισθοί μας δεν ξεπερνούν τον κατώτατο μισθό, που εργαζόμαστε σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας, ως εποχικοί, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ένα μοριακό τεστ μπορεί να ισοδυναμεί με το 10% του μηνιάτικου μισθού μας, την ώρα που η ακρίβεια έχει εξανεμίσει τα εισοδήματα μας, που αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες», είπαν στην συνέντευξη.

Ειδικά για τους εμποροϋπαλλήλους – γονείς, ο ΣΕΑ σημειώσαν: « Είμαστε αναγκασμένοι να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα τεστ που απαιτούνται σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα του παιδιού μας αφού αδυνατούμε λόγο ωραρίων, να στηθούμε στις ατελείωτες ουρές των ελάχιστων δόμων που θα μπορούσαμε να τα κάνουμε δωρεάν».

Μιλώντας στο tvxs.gr η κα. Γκογκάκη βάζει και μία ακόμη παράμετρο, αυτή της καθυστερημένης καταβολής των ποσών που αντιστοιχούν στις αναρρωτικές άδειες. «Η αναρρωτική άδεια πληρώνεται 5 και 6 μήνες μετά, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να προτιμούν να καλύπτουν τις ημέρες απουσίας τους δουλεύοντας επιπλέον ώρες όταν επιστρέψουν στη δουλειά μετά τη νόσηση», λέει χαρακτηριστικά.

«Οι γονείς φταίνε»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας κλείνει την ανάρτησή του λέγοντας: «Σωστά καταλάβατε… Δεν φταίνε,  τα πολυπληθή τμήματα, το εξωφρενικό πρωτόκολλο του 50%+1 και η έλλειψη δασκάλων και καθηγητών για τις μολύνσεις. Οι γονείς φταίνε που νόσησαν τα παιδάκια από τον ιό και πρέπει να πληρώσουν ως εργαζόμενοι…».