Μύδροι Ιωαννίδη κατά Πλεύρη: «Ντρέπομαι για τον Υπουργό Υγείας. Με ρωτούν συνέχεια τι συνέβη στην Ελλάδα» (video)

Εξαιρετικά επικριτικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης προς τον Θάνο Πλεύρη και για τις ρατσιστικές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν – Φέρνει τους ανθρώπους που προσπαθούν να υποστηρίξουν τη χώρα στη διεθνή κοινότητα σε πάρα πάρα πολύ δύσκολη θέση»

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αφότου σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από το φλέγον ζήτημα της πανδημίας αλλά και τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την καταπολήμησή της, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον νέο Υπουργό Υγείας.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο ίδιος, ο Θάνος Πλεύρης του προκαλεί ντροπή διότι ναρκοθετεί τη φήμη της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαιτίας των ρατσιστικών δηλώσεων που έχει κάνει στο παρελθόν.

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Στο εξωτερικό προσπαθώ με κάθε ευκαιρία, να πω σε συναδέλφους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που αξίζει τον κόπο, ότι έχει εξαιρετικούς ανθρώπους, ότι έχει εξαιρετικούς επιστήμονες, ότι πάει μπροστά, ότι είναι η νέα δύναμη, και νιώθω πάρα πολύ άσχημα όταν έρχονται συνάδελφοι και μου λένε: Μα τι έγινε στην Ελλάδα. Και μου λένε αυτό που διάβασαν στο vice, στο assosiated press. Ότι ο Υπουργός Υγείας είναι ένας άνθρωπος που είχε κάνει δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα, για το Άουσβιτς»

Ο ίδιος μάλιστα, σχολιάζοντας μια ακόμη ρατσιστική δήλωση που είχε κάνει ο Υπουργός Υγείας όταν είχε δηλώσει πως «πρέπει να κάνουμε αφόρητη τη ζωή των μεταναστών», αναρωτήθηκε: «Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί. Μήπως να τους σκοτώσουμε και όλας

Τέλος, παρότι όπως ανέφερε ο ίδιος είναι αρκετές οι φορές όπου επικαλείται τις γυναίκες υφυπουργούς για να καλύψει την πολιτική ζημιά που προκαλεί ο Θάνος Πλεύρης στο εξωτερικό, σημείωσε ότι είναι αδύνατον διότι ο Υπουργός Υγείας είχε κάνει ακόμα και δηλώσεις ενάντια στο εμβόλιο της γρίπης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: Η μια είναι γιατρός πρώτης γραμμής και η άλλη μια νέα γυναίκα πολύ μάχιμη, αλλά η βλάβη έχει γίνει. Φέρνει τους ανθρώπους που προσπαθούν να υποστηρίξουν τη χώρα στη διεθνή κοινότητα σε πάρα πάρα πολύ δύσκολη θέση»

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

(ΠΗΓΗ :  https://www.koutipandoras.gr )