Να καταργηθεί το Bachelor! Σχεδόν 15.000 υπογραφές κατά του τηλεσκουπιδιού

Η προσβλητική εκπομπή του Alpha μπαίνει στο στόχαστρο της κοινωνίας των πολιτών 

Σχεδόν 15.000 πολίτες έχουν ήδη υπογράψει σε διαδικτυακό ψήφισμα που απευθύνεται στο ΕΣΡ και απαιτεί τη διακοπή της προβολής του Bachelor από τον Alpha, λόγω της χυδαίας αντικειμενικοποίησης της γυναικείας υπόστασης και των σεξιστικών προτύπων που προβάλλει.

Η εκπομπή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολλές φορές, παρουσιάζει έναν άνδρα τον οποίο διεκδικούν είκοσι γυναίκες, οι οποίες επιδίδονται σε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους με σκοπό να κερδίσουν την προσοχή του, ενώ εκείνος ερωτοτροπεί με όλες διαδοχικά.

Στο κάλεσμα για υπογραφές στην πλατφόρμα Avaaz, που έχει ως αποδέκτη το ΕΣΡ, το οποίο «σφυρίζει αδιάφορα» εδώ και δύο τηλεοπτικές σεζόν για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αναφέρεται:

«The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει  την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία»

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν συγκεντρωθεί 14.987 υπογραφές και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.

Μπορείτε να υπογράψετε διαδικτυακά ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

(ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend