Να καταργηθεί το Bachelor! Σχεδόν 15.000 υπογραφές κατά του τηλεσκουπιδιού

Η προσβλητική εκπομπή του Alpha μπαίνει στο στόχαστρο της κοινωνίας των πολιτών 

Σχεδόν 15.000 πολίτες έχουν ήδη υπογράψει σε διαδικτυακό ψήφισμα που απευθύνεται στο ΕΣΡ και απαιτεί τη διακοπή της προβολής του Bachelor από τον Alpha, λόγω της χυδαίας αντικειμενικοποίησης της γυναικείας υπόστασης και των σεξιστικών προτύπων που προβάλλει.

Η εκπομπή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολλές φορές, παρουσιάζει έναν άνδρα τον οποίο διεκδικούν είκοσι γυναίκες, οι οποίες επιδίδονται σε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους με σκοπό να κερδίσουν την προσοχή του, ενώ εκείνος ερωτοτροπεί με όλες διαδοχικά.

Στο κάλεσμα για υπογραφές στην πλατφόρμα Avaaz, που έχει ως αποδέκτη το ΕΣΡ, το οποίο «σφυρίζει αδιάφορα» εδώ και δύο τηλεοπτικές σεζόν για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αναφέρεται:

«The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει  την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία»

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν συγκεντρωθεί 14.987 υπογραφές και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.

Μπορείτε να υπογράψετε διαδικτυακά ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

(ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr )