Να φύγουν. Να πάνε αλλού! / Βαγγέλης Δεληπέτρος

Σε άλλες χρονιές, σε άλλες περιπτώσεις, αυτή την προσπάθεια δικαιολόγησης του Μητσοτάκη για όσα ψέματα είπε σχετικά με την πανδημία θα την αποκαλούσαμε κυνισμό. Κουκιά τρώει ο ακροδεξιός τηλεπώλης, που έγινε ακρογωνιαίος λίθος της μετακαραμανλικής Νέας Δημοκρατίας, κουκιά μαρτυράει. Αλλά την ημέρα που τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τις 20.000 ο αναμφισβήτητος κυνισμός του Αδωνη Γεωργιάδη δεν αρκεί ως εξήγηση για τέτοιες παρεμβάσεις.

Με άλλα λόγια, πίσω από το λιβάνισμα του Αδωνη και του κάθε Αδωνη δεν κρύβεται μόνο ένας παλιοχαρακτήρας, ένας τύπος που σταδιοδρόμησε γλείφοντας αρχηγούς και αρχηγίσκους μέχρι που ο «παλιός» αρχηγός έγινε πρώην και αυτός τον έσπρωξε στη γωνία για να αρχίσει την αγιογραφία του επόμενου. Κρύβεται ένα ολόκληρο νεοφιλελεύθερο στελεχικό απαράτ που

Ολοι αυτοί οι τύποι που δεν δίνουν δεκάρα για οποιονδήποτε από εμάς και οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να αποκαλούν… μεταρρυθμισμό τις απευθείας αναθέσεις, τις προσλήψεις «ημετέρων» και τις κατά παραγγελία ρυθμίσεις, όλοι αυτοί που άκουγαν τους ειδικούς επιστήμονες να προειδοποιούν και σφύριζαν κλέφτικα θέλουν τώρα – άλλη μια φορά– να το βουλώσουμε.

Να μην ασκούμε καν κριτική και να μη ζητάμε ποτέ λογοδοσία. Να αποδεχόμαστε την απροκάλυπτη κοροϊδία τους και –γιατί όχι;– να χειροκροτούμε τα ψέματα, την αδιαφορία, την αλαζονεία και την ιδιοτέλειά τους. Να γινόμαστε έστω και διά της σιωπηλής αποχής μέρος του προβληματικού συστήματός τους. Και, ακόμη καλύτερα γι’ αυτούς, να αρχίσουμε να ψιθυρίζουμε ο ένας στον άλλον ότι αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.

Δημητριάδηδες να στήνουν Γενικές Γραμματείες… Προοπτικής Διερεύνησης για να διερευνήσουν την προσωπική προοπτική την ώρα που στερούν κάθε προοπτική από τη χώρα και τους ανθρώπους της. Και ότι θα έχουμε πάντα τον Μητσοτάκη και τον ακροκεντρώο θίασό του στην κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται όμως να τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα σωπάσουμε. Και παρά την αήθη στήριξη που έχουν από τους «ενσωματωμένους» έρχεται η ώρα της «εξεταστικής» των πολιτών.

Γιατί αυτοί πρέπει να φύγουν προτού να είναι αργά.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend