ΝΔ / Γαλάζιο πέπλο σιωπής για τα οικονομικά των κομμάτων

Σιγή ασυρμάτου τηρεί η Ν.Δ. για το αυγάτισμα του γαλάζιου τραπεζικού δανεισμού, στη σκιά της άρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για την εκτόξευση -κατά 118 εκατομμύρια ευρώ- του χρέους του κόμματος επί προεδρίας του. Κομματικοί παράγοντες παραπέμπουν στην ανακοίνωση της 8ης Ιουνίου, που απέδιδε στους ετήσιους τόκους τον πλήρη οικονομικό εκτροχιασμό, χωρίς να παρέχεται κάποια διευκρίνιση αναφορικά με τους τρόπους αποπληρωμής και εξάλειψης του συνολικού χρέους των 342 εκατομμυρίων ευρώ. Αξιωματούχοι δε του κυβερνώντος κόμματος αρνούνται να τοποθετηθούν και έναντι της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ για την οικονομική εξυγίανση των κομμάτων, λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό της φίμωσης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Το μήνυμα ότι «δεν είναι δυνατόν, αφού υπάρχει κρατική επιχορήγηση για τα κόμματα και για τα ιδρύματα, να σωρεύονται τέτοια χρέη, την ίδια ώρα που ξεκινά η εφαρμογή του Πτωχευτικού για κάθε απλό δανειολήπτη που έχει περάσει τη διπλή κρίση» εξέπεμψε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο Νίκος Βούτσης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «όταν ο κύριος Μητσοτάκης επιλέγει να μην απαντάει σε αυτές τις ερωτήσεις, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτή η σιωπή που επιβλήθηκε από την πλειονότητα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και ο καθαγιασμός τέτοιων πρακτικών μέσα στη Βουλή». Αναφερόμενος μάλιστα στην άρνηση του Κωνσταντίνου Τασούλα να δώσει τον λόγο στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία πηγάζει από την αντίληψη του ίδιου του πρωθυπουργού για σειρά ζητημάτων, κυρίως λόγω της θεσμικής δυσανεξίας που επιδεικνύει».

Το κενό σιωπής της Ν.Δ. για το ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης των κομμάτων -που συνδέεται με την διαφάνεια και την πολιτική ανεξαρτησία τους- επιχείρησαν να καλύψουν, με μεγάλες δόσεις λαϊκισμού, τα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ. «Με την πρότασή του να καταβάλλουν οι βουλευτές των υπερχρεωμένων κομμάτων το 40% της αποζημίωσης μάλλον χαϊδεύει τον καημό των δικών του που είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό από 20% έως 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης. Μην σας πω ότι γι’ αυτό έκανε όλο τον χαμό» ισχυρίζεται το liberal.gr.

Σε ανάλογο ύφος η Καθημερινή της Κυριακής επεδίωξε να λασπολογήσει κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «εμπνέεται από την παλιά αντισυστημική καχυποψία – ‘να πληρώσουν οι μπαταχτσήδες πολιτικοί’, ‘να βάλουν το χέρι στην τσέπη’. Ο συνδυασμός του αντικοινοβουλευτικού λαϊκισμού με την ακτιβιστική σκηνοθεσία εντός του βουλευτηρίου επιβεβαιώνει τη ροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρελθόν του». Καταλήγει δε σε συκοφαντικό τόνο ότι «επιβεβαιώνει και την ανάγκη του κόμματος να επιστρέψει στην πλατεία και στις μούντζες κατά του Κοινοβουλίου”.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)