Νορβηγία / Νικητής των εκλογών το κόμμα των Εργατικών

Οι πολιτικές για την κλιματική αλλαγή και η οικονομική ανισότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, με το κόμμα της κεντροαριστεράς αντιπολίτευσης των Εργατικών να προηγείται στις Βουλευτικές εκλογές που ολοκληρώθηκε σήμερα.  Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι Εργατικοί κερδίζουν το 26% των ψήφων, με τους Συντηρητικούς να φτάνουν περίπου στο 20%.

Για τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης ο Στόερε πρέπει να πείσει τους πιθανούς κεντροαριστερούς εταίρους.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου βρέθηκαν, καθώς η Νορβηγία είναι παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου,  η μετάβαση από το πετρέλαιο σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τις θέσεις εργασίας με τα κόμματα να τάσσονται υπέρ του περιβάλλοντος. Σημείο τριβής ανάμεσα στα κόμματα θα αποτελέσει η σταδιακή και όχι άμεση μείωση της εξάρτησης της νορβηγικής οικονομίας από τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, που λέει το Εργατικό κόμμα, σε αντίθεση με τα κόμματα που βρίσκονται πιο αριστερά και ενδέχεται να αποτελέσουν μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού

Οι Εργατικοί και τέσσερα άλλα κεντροαριστερά κόμματα θα μπορούσαν να αποκτήσουν πλειοψηφία 102 εδρών στη Βουλή των 169 εδρών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεύθυνσης Εκλογών που βασίζονται σε μερική καταμέτρηση των ψήφων.

Στο στρατόπεδο των Εργατικών υπάρχουν ελπίδες ότι μαζί με το Κόμμα του Κέντρου και τη Σοσιαλιστική Αριστερά θα έχουν αυξημένη πλειοψηφία αρκετή για να αποφευχθεί η συμμετοχή του κομμουνιστικού Κόκκινου Κόμματος ή του Κόμματος των Πρασίνων στον συνασπισμό.

(ΠΗΓΗ :  https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend