Νόμπελ Ιατρικής 2021: Βραβεύτηκαν David Julius και Ardem Patapoutian για τον μηχανισμό της αφής

Απονεμήθηκε στους David Julius και Ardem Patapoutian το Νόμπελ Ιατρικής 2021. Θα μοιραστούν 1 εκατομμύριο ευρώ. Η ανακάλυψή τους μειώνει τον χρόνιο πόνο που συνδέεται με μια σειρά από ασθένειες.

Το Νόμπελ Ιατρικής του 2021 απονεμήθηκε στους David Julius και Ardem Patapoutian για τις «ανακαλύψεις για τους υποδοχείς θερμοκρασίας και αφής».

Οι δύο Αμερικανοί επιστήμονες έλαβαν το βραβείο για την περιγραφή του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία και το άγγιγμα μέσω των νευρικών παλμών.

Οι δύο νικητές θα μοιραστούν το πόσο των 985.000 ευρώ.

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend