Νόμπελ Οικονομίας σε οικονομολόγους που απέδειξαν ότι οι μισθολογικές αυξήσεις μειώνουν την ανεργία

Η μέθοδος των φυσικών πειραμάτων παρατηρεί καταστάσεις της καθημερινότητας για να διερευνήσει τις επιδράσεις στον κόσμο. Αυτή η προσέγγιση έχει διαχυθεί και σε άλλα επιστημονικά πεδία, επιφέροντας μία μικρή «επανάσταση» στην εμπειρική έρευνα.

Ο Καναδός οικονομολόγος Κάρτ διεξήγαγε ένα τέτοιο πείραμα στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπου παρατήρησε ότι η αύξηση των μισθών, οδήγησε σε πτώση της ανεργίας, αναθεωρώντας εν πολλοίς την τότε κυρίαρχη επιστημονική άποψη για το αντίθετο.

Ο έτερος νικητής Ίμπενς σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους έπειτα από τη βράβευση του ανέφερε: Ήμουν απόλυτα συγκλονισμένος όταν έλαβα το τηλεφώνημα ενώ ένιωσα ενθουσιασμένος όταν έμαθα τα νέα. Ενώ πρόσθεσε ότι είχε ενθουσιαστεί αφού έμαθε ότι θα μοιραστεί το βραβείο με τους δύο καλούς του φίλους, άλλωστε ο Άνγκριστ είναι και κουμπάρος του.

Σύμφωνα με Σουηδική Ακαδημία που απέδωσε τα βραβεία ο Κάρτ κέρδισε το μισό βραβείο «για τις εμπειρικές του συνεισφορές στα οικονομικά της εργασίας», ενώ οι Άνγκριστ και Ίμπενς μοιράστηκαν το άλλο μισό «για τις μεθοδολογικές τους συνεισφορές στην ανάλυση των αιτιωδών σχέσεων».

Πηγή: Reuters

(ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend