«Ξέφυγε» ο Χατζηδάκης: «Βασανιστές» οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ – Τι του απάντησαν οι εργαζόμενοι (Video)

Ασφαλώς ο λόγος για τον Κωστή Χατζηδάκη, υπουργό Εργασίας και ΚΟινωνικών Υποθέσεων ο οποίος αποκάλεσε… βασανιστές τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ! Οι οποίοι προφανώς… βασανίζουν αυτοί – και όχι βέβαια η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης!- τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

«Όποιοι έχουν θέση δημόσιου λειτουργού πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ούτε εξουσιαστές ούτε πολύ περισσότερο βασανιστές των πολιτών. Οφείλουμε πράγματι να τους υπηρετούμε, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον ΕΦΚΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι κάνει κοινωνική πολιτική», δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο Κ. Χατζηδάκης, με αφορμή τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ, που κατά τον ίδιο, χωρίς να υπάρχει κανένα τυπικό εμπόδιο, καθυστερούν έως και 4 χρόνια να απονεμηθούν.

Βέβαια, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Κώστας Τσαγκαρόπουλος, “αποκάλυψε” την αλήθεια λέγοντας πως στο ταμείο «έχουμε περίπου 70 υπαλλήλους για τις χιλιάδες εκκρεμότητες…».
Η «πληρωμένη» απάντηση των εργαζομένων

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ (ομοσπονδία εργαζομένων ΙΚΑ) απαντούν ότι ποτέ το αρμόδιο υπουργό δεν απέστειλε τις σχετικές εγκύκλιους με τις οδηγίες και ότι ευθύνη για την καθυστέρηση έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου!

»Διαβάσαμε έκπληκτοι σήμερα, την δήλωση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη, που αναρτήθηκε σε προσφιλές για εκείνον μέσω κοινωνικής δικτύωσης, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, επιρρίπτει ευθύνες στους εργαζομένους του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), για το ότι δεν βγαίνουν σήμερα οι συντάξεις χηρείας του πρώην ΝΑΤ.

Η έκπληξή μας έγκειται στο γεγονός, ότι επικαλείται για την μη έκδοση των τετρακοσίων σαράντα τεσσάρων (444) εκκρεμών συντάξεων της κατηγορίας αυτής, το ότι οι αρμόδιοιυπάλληλοι σκοπίμως κωλυσιεργούν με το να αναμένουν δήθεν τις νέες εγκύκλιες οδηγίες, ώστε να εφαρμόσουν τις διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου 4826/07.09.2021 !!!

Ο Κύριος Υπουργός, με την ανάρτηση-δήλωσή του αυτή, λυπούμαστε που θα το πούμε,αλλά το μόνο πράγμα που δείχνει, είναι την παντελή έλλειψη γνώσεως για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που προΐσταται ως Υπουργός, καθώς όφειλε να γνωρίζει, ότι κάθε νόμος που ψηφίζεται (πόσο μάλλον όταν σχετίζεται με ασφαλιστικές ρυθμίσεις), ακολουθείται από τις εγκύκλιες οδηγίες που εκδίδει το αρμόδιο Υπουργείο, τις οποίες κι αποστέλλει κατόπιν προς τους εποπτευόμενους φορείς του, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να τις εφαρμόσουν.

Εάν αυτό ο Κύριος Υπουργός δεν το γνώριζε, είναι καλό που το μαθαίνει έστω και τώρα, κι αν πράγματι αυτή τη διαδικασία επιθυμεί να την αλλάξει, τότε να προβεί σε ότι απαιτείται, κι όχι να προσπαθεί να μετακυλήσει τις δικές του ευθύνες, στις πλάτες των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ.»

(ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend