«Ξύπνησε» το ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα

Μάκης Νοδάρος

 

Ένα μόλις 24ωρο μετά την αναφορά του www.documentonews.gr για την προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κρήτη και την περίεργη σιωπή της Ελληνικής Κυβέρνησης , με βάση τα αποκαλυπτικά στοιχεία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα https://www.militaire.gr η κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την απέναντι πλευρά με καθυστέρηση δύο μηνών!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ “κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει σήμερα το https://www.militaire.gr

•Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενοχλούν το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo εδώ και 2 μήνες. Προφανώς και στο ΥΠΕΞ και στο ΥΠΕΘΑ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.

•Έπρεπε να δημοσιοποιηθεί μέσω Militaire.gr και άλλων ΜΜΕ η NAVTEX των Τούρκων με την οποία …διεκδικούν υφαλοκρηπίδα μέχρι την Κρήτη για να αποφασίσει η Αθήνα να κάνει διάβημα;

•Τι ακριβώς εμποδίζει την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει σε κατάφωρες παρανομίες της Τουρκίας; Γιατί όπως αποδεικνύεται απλά προσπαθούν να “κρύψουν” όσα γίνονται και δεν τα αντιμετωπίζουν όπως το διεθνές δίκαιο που διαρκώς επικαλούνται, επιβάλλει;

(ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend